HÍREK  2021. június 07.      1,069
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispest nem kap kompenzációt!

Egy nagy kövér NULLA. Ennyit ad vissza a kormány abból, amit elvett Kispesttől – tájékoztatta lapunkat Kispest polgármestere, aki közösségimédia-oldalán is megosztotta a hírt, kiposztolva a helyettes államtitkártól kapott levelet.  

A Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás szerint „a fővárosi önkormányzat és a budapesti kerületek esetében a gazdasági és pénzügyi mutatók, valamint a gazdaság újraindításában rejlő lehetőségek áttekintését követően a kormány úgy döntött, hogy ezen önkormányzatok számára nem biztosít többletjuttatásokat”. A levél végén pedig felhívják a polgármester figyelmét arra, hogy a kispestiek tájékoztatása során ne felejtse megemlíteni, hogy a kormány támogatásával készül az egynapos sebészet a Kispesti Egészségügyi Intézetben.

Gajda Péter hangsúlyozza: a kerület jelenlegi gazdasági helyzetén sajnos mit sem javít, hogy a Főváros és a kormányzat korábbi megállapodásának köszönhetően több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatás érkezik a Kispesti Egészségügyi Intézet egynapos sebészetének kialakításához. Ezt köszönjük, de minden alkalommal elmondtuk a kormány nevében tárgyaló embereknek, hogy a kerületben működési gondokat okoz az, hogy közel 3 milliárd forintot vettek el a kispestiektől. Ez őket sajnos nem érdekelte. Tavaly év végén és idén év elején is nálunk sokkal jobb anyagi helyzetben lévő önkormányzatokat dobtak meg milliárdokkal – teszi hozzá.

Gajda Péter álláspontja szerint igazságtalan, vérlázító és ostoba döntés csak olyan településeknek adni, ahol fideszes a vezetés, itt Kispesten is élnek ugyanis jobboldali szavazók, ezzel a döntéssel nem az önkormányzatot lopják meg a kormányzati döntéshozók, hanem a kerületben élőket, jobboldalit, baloldalit egyaránt.

Ha majd a kispestiek joggal kérdezik, miért van kevesebb kaszálás, miért nincs kulturális program, miért jut kevesebb az utak-járdák felújítására, forduljanak bátran azokhoz a fideszes pártkatonákhoz, akik ilyen válaszokat adnak, akik már a tárgyalások megkezdésekor is tudták, hogy színjáték az egész és úgysem kap, se a főváros, se Kispest semmit vissza abból, amit elvettek az itt élőktől – összegzi véleményét Kispest polgármestere.

 kispest-dron