HÍREK  2021. június 12.      990
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szólt az ünnepi fúvószene

Hangversenyt adott az Obsitos Fúvószenekar Kispest önálló településsé válásának 150. évfordulója alkalmából a Városház téren. A KMO-ban működő zenekar a járvány miatt másfél éve nem játszhatott közönség előtt.

Szólt az ünnepi fúvószene
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Köszöntőjében Vinczek György alpolgármester megemlékezett az elmúlt 16 hónapról, a nehézségekről, arról milyen fájó nyomokat – mintegy kétszáz áldozatot – hagyott a járvány Kispesten. Rövid történeti vázlatában felidézte azt az időszakot 1871. június 11-ét, amikor a nyolcvan lakásos, Vecséshez tartozó település önállóvá vált, majd amikor egy év elteltével már megduplázódott a házak száma. A fejlődés eredményeképpen pedig 1922-ben már 60 ezres város lett Kispest. Úgy fogalmazott, hogy a közösségformáló erő biztosította a település fennmaradását.

Az ünnepi koncert, amelyen Nagy Zsolt százados dirigálta a kispesti fúvósokat, a Fejérváry-indulóval kezdődött. Zelinka Tamás zenetörténész, a korábbi fúvószenekari találkozók műsorvezetője ezúttal is színes történetekkel tette még élvezetesebbé a hangversenyt.

A koncerten adta át Esküdt Lajos ny. ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnökhelyettese Magyarország honvédelmi miniszterének elismerő oklevelét, amelyet a magyar kultúra napja alkalmából kapott meg az Obsitos Fúvószenekar.