HÍREK  2021. június 18.      1,146
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Búcsú a szurkolólegendától

Piroska János életének 72. évében hunyt el súlyos betegség következtében.

piroska-janos02

Gyerekkora óta rajongott a Honvédért, nem múlt el meccs nélküle. Volt önkormányzati képviselő, évtizedekig vezette a Honvéd Baráti Kört. Minden, az egyesülethez kapcsolódó társadalmi esemény megszervezése, lebonyolítása és finanszírozása 2005-ig az ő nevéhez fűződik. 1991-ben javaslatot tett Puskás Ferenc díszpolgári címére, majd 2007-ben az ő javaslatára indult el az a folyamat, amelynek végén a Berzsenyi Iskola felvette Puskás Ferenc nevét. Kispest Önkormányzata 2007-ben Polgármesteri Dicsérő Oklevéllel ismerte el tevékenységét, 2009-ben, az alapítás évében Kispest Sportjáért-díjat vehetett át.

Gajda Péter polgármester egy közös fotóval búcsúzott a legendás Honvéd-szurkolótól Facebook-oldalán 2021. június 6-án. „Drága János Piroska! Nem akarom elhinni, hogy itt hagytál minket! A legnagyobb Kispest drukker voltál, mindened volt a kerület, képviselőként, a baráti kör elnökeként és magánemberként is. Nem véletlenül bízta Rád Öcsi bácsi a közösen létrehozott alapítványt sem! Köszönöm, amit Kispestért tettél, köszönöm, hogy mindig számíthattam Rád! Nyugodj békében János!”

Piroska Jánost ma temették el szűk családi körben, búcsúztatóját június 22-én 18 órától tartják a Templom téri Nagyboldogasszony főplébánia-templomban.