HÍREK  2021. június 23.      1,128
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Vizet oszt a hőségben az önkormányzat

Ma a Kossuth téren osztottak vizet az önkormányzat munkatársai. A kánikulában a kerület más pontjain is lesz majd vízosztás lebomló papírpoharakban.

Vizet oszt a hőségben az önkormányzat
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A kispesti városvezetés fontosnak tartja a műanyagmentesség minél szélesebb körben történő elterjesztését, ezért már tavaly nyár óta hőség idején nem egyszer használatos műanyagpalackokban oszt vizet a közterületeken az önkormányzat, hanem lebomló papírpoharakban, többször használatos, újratölthető ballonokból. Ezáltal éves szinten több mint 6000 palackkal csökken a kerület műanyag hulladéktermelése.

A környzetvédelem szempontjából fontos, hogy váltottunk a műanyagpalackról lebomló papírpohárra – mondta el lapunknak Varga Attila alpolgármester. Ma a Kossuth térre 40 liter vizet hoztak ki a hivatal munkatársai, ha ez elfogy, természetesen hoznak még ki – tette hozzá az alpolgármester.

A tűzcsapokra az ivókutakat a tervek szerint a jövő hétre szerelik fel a Vízművek szakemberei, így akkor a kerület öt pontján, a Vas Gereben utca–Nádasdy utca sarkán, a Kós Károly tér–Pannónia utca sarkán, a Vak Bottyán utcában a KÖKI Terminál oldalában, az Üllői út–Dobó Katica utca sarkán és a Zalaegerszeg utca–Pannónia út (Zoltán utca 61.) sarkánál, üzemelnek majd tűzcsap-vízcsapok. A tűzcsapokra szerelt szerkezeteket 2017-ben vásárolta az önkormányzat, így a szezon utáni karbantartást követően ugyanazokat az eszközöket szerelik vissza minden évben a szakemberek. Az elfogyasztott víz mennyisége után fizetendő számlát az önkormányzat állja.