HÍREK  2021. július 01.      1,117
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Népszerűek az ovis sportpályák

Örülnek a Napraforgó és a Gyöngykagyló óvodába járó kisgyerekek a multifunkcionális udvari sportpályáknak, amelyeket az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvánnyal közösen alakított ki az önkormányzat. Gajda Péter polgármester, Dódity Gabriella önkormányzati képviselő, ötletgazda és Vinczek György alpolgármester ma tekintette meg az új pályákat.

Népszerűek az ovis sportpályák
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Minden évben próbálunk fejleszteni a kerületi óvodákban, gyermekintézményekben, a Gyöngykagyló óvodában volt például az egyik legjelentősebb felújítás az elmúlt években. Ezúttal képviselői javaslatra pályáztunk és nyertünk támogatást sportpályák elhelyezésére óvodaudvarokon. A Napraforgó és a Gyöngykagyló óvodák érintettek ebben a programban, a multifunkcionális sportpályákat kimondottan az óvodások igényeinek megfelelően alakították ki. Az összesen 9 milliós fejlesztéshez az önkormányzat a pályázat megírásával, valamint a terület előkészítésével járult hozzá, ez a költségek mintegy 30 százalékát jelentette – tájékoztatta lapunknak Gajda Péter polgármester, hangsúlyozva, hogy az önkormányzat elkötelezett amellett, hogy a kerületi gyermekek rendszeres mozgását, sportolását támogassa.

Dódity Gabriella önkormányzati képviselő az előző ciklusban fejlesztéspolitika tanácsnokként javasolta, hogy az önkormányzat nyújtson be pályázatot az Ovis-port Alapítványhoz, hogy ilyen pályákkal gazdagodjanak a kispesti óvodák. Lapunknak elmondta, örül, hogy két kispesti óvodában megvalósult a fejlesztés, így a játék mellett ügyességi fejlesztésre is lehetőséget nyújtanak a pályák, és a legtöbb sportágat is elsajátíthatják játékos formában a gyerekek.

A Napraforgó óvoda vezetőhelyettese szerint sportpályájuk olyan innovatív megújulási lehetőséget jelent, ahol meg tudjuk oldani a gyerekek komplex mozgásfejlesztését, illetve a labdajátékok területén nyújt nagy segítséget. Foglalkozásokat, és szabadidős játékokat is tarthatnak a pályán felügyelet mellett. Jól tudják használni a pályát a gyerekek – hangsúlyozta Balogh Andrea.

Már nagyon régóta vágytunk a pályára, nincsen tornatermünk, azt gondolom, jól használhatjuk a mindennapok mellett a testnevelés-foglalkozások során is. Egy hónapja van meg, a gyerekek nagyon szeretik, élvezik. Maximálisan ki fogjuk használni – mondta el Bánáti Tiborné, a Gyöngykagyló óvoda vezetője.

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány 2011. óta minden évben kiírja „Nemzeti Ovi-Sport Program” című pályázatát, amelynek keretében a mindennapos mozgás lehetőségét teremti meg az óvodások számára. A nyertes óvodák udvarán egy speciális méretű (6x12m), több sportág művelésére alkalmas multifunkcionális műfüves sportpályát alakítanak ki.