HÍREK  2021. július 07.      1,218
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Programok és játékok várják a gyerekeket a napközis táborban

Idén is 14 millió forintot fordít a kispesti gyerekek nyári táboroztatására az önkormányzat a Kispesti Kóficok Kerületi Napközis Táborban. Az Eötvös iskolában augusztus közepéig várják naponta a gyerekeket.

 

Programok és játékok várják a gyerekeket a napközis táborban
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

Egyetlen kispesti táborozó kisgyerek sem érezheti meg azokat a kormányzati elvonásokat, amelyek az önkormányzatot érték az elmúlt időszakban, így sem az itt dolgozó pedagógusok bérét, sem pedig az úgynevezett dologi költségeket nem csökkentettük idén – mondta Gajda Péter polgármester a táborozás eleji szokásos bejáráson, amelyen Büki Katalin táborvezető, Kiss-Szitár Orsolya, a Wekerlei Kultúrház tagintézményvezetője és Dékán Haas Zsuzsa szabadidőszervező vezette körbe a polgármestert és Vinczek György alpolgármestert.  

Kiss-Szitár Orsolyától megtudtuk, naponta 150 és 200, de néha még kétszáznál is több kisgyerek színvonalas nyári elfoglaltságáról gondoskodnak. Idén is gazdag program várja a gyerekeket. Minden nap van kézművesfoglalkozás, sport, 25-30 gyereknek uszodai elfoglaltság, a KMO-ban szinte minden héten különféle kulturális programok, hetente egy autóbuszos kirándulás, amelyek közül a gyerekek szabadon, kedvükre választhatnak.

A táborozó kispesti gyerekek, akik vagy itt élnek Kispesten, vagy ide járnak iskolába, a programokon való részvételért nem, csak az étkezésért fizetnek, méghozzá csak annyit, amennyit a tanév során az iskolában is. Így, aki kedvezményesen étkezik év közben, annak a táborozása is kedvezményes. Lehetőség van kerületen kívüli gyerekeknek is részt venni, de ők már térítési díjat fizetnek.

Információink szerint az itt dolgozó pedagógusok bére ugyan nem változott a tavalyihoz képest, bruttó 13 ezer forint naponta, amihez még étkezést és a napi munkához szükséges „koffeint” is megkapják a táborban dolgozók. Gazdaságossági megfontolásból idén két kollégával kevesebben kezdték a táborozást, de ha a gyerekek létszáma megkívánja, akkor a jogszabályoknak megfelelően „behívják” őket is. A táborban turnusonként 1 táborvezető, 1 szabadidőszervező, 12 pedagógus, 3 konyhás, 2 takarító, 2 gondnok, 2 védőnő (váltásban) gondoskodik a gyerekek programjairól, felügyeletéről, étkezéséről, egészségvédelméről, biztonságáról.

A napközis táborban a már jól megszokott felnőtt csapat dolgozik, akik a Hungária, az Ady, a Puskás, az Eötvös, a Bolyai, a Pannónia, az Erkel iskolákból érkeznek. Gyerekek szinte a kerület valamennyi iskolájából jönnek, de van, ahonnan évek óta nem volt jelentkező.