HÍREK  2021. szeptember 22.      605
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egy nap az egészségmegőrzés jegyében

A KMO Művelődési Központ nyugdíjasoknak szervezett egészségnapot kedden. Az eseményen a Kispesti Egészségügyi Intézet munkatársai végeztek szűrővizsgálatokat. A rendezvényt Kispest Önkormányzata támogatta.

Egy nap az egészségmegőrzés jegyében
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A KMO évek óta nagy hangsúlyt fektet az egészségvédelemre, az egészségmegőrzésre, ennek egyik példája ez az egészségnap, melyet ezúttal kifejezetten a nyugdíjas korosztálynak szerveztünk – mondta el lapunknak Szűcsné Gajárszky Vera, a KMO művelődésszervezője. Az egészségnapon szenior örömtánc-bemutató, gerinctorna, és különböző ismeretterjesztő előadások várták a nyugdíjasokat. Az eseményen bemutatkoztak a kispesti nyugdíjas szervezetek.

A Kispesti Egészségügyi Intézet közreműködésével szűrővizsgálatokra, állapotfelmérésekre jelentkezhettek az érdeklődők. Volt csontsűrűségmérés, demenciaszűrés, mozgásszervi állapotfelmérés, melanómaszűrés, vércukorszint- és vérnyomásmérés, koleszterinszint-mérés, életmód kérdőív, légzésfunkció és széndioxid-szint-mérés, EKG-vizsgálat, boka-karindex-mérés és élménytorna is.