HÍREK  2021. szeptember 27.      667
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepelt az Árnyas Kert

Hatéves lett a negyedik közösségi kert. A jeles alkalmat kerti partival ünnepelték meg szombaton. Gajda Péter polgármester, valamint Rátkay Andrea képviselő is részt vett a családias ünnepségen.

Ünnepelt az Árnyas Kert
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Kispest polgármestere boldog születésnapot kívánva arról beszélt, hogy már az előző kertek tapasztalatai alapján tudni lehetett, hogy itt is nagyon jó, összetartó közösség alakul majd ki. Így történt ez a nehézségek ellenére is és ez örömteli. Látszik a kerten is, hogy mekkora örömöt, boldogságot okoz kertészeinek – fogalmazott Gajda Péter, aki azt ígérte a kertészeknek, hogy az önkormányzat tőle telhetően támogatja a munkát a jövőben is.

Orr Istvánné Marika kertvezető elmondta lapunknak, hogy 29 családból áll a közösség, barátságok alakultak ki, odafigyelnek egymásra az emberek, segítenek egymásnak. Hozzátette, az évek alatt már nagy tapasztalatra tettek szert a kertművelésben.

A közösséget is építő kispesti kertmozgalom 2011-ben rajtolt el az önkormányzat és a Városi Kertek Egyesület összefogásával. 2012-ben megnyílt Magyarország első önkormányzati támogatással létrejött közösségi kertje, az Első Kis-Pesti Kert az Irányi utca és a Bem József utca sarkán. A másodikat Aranykatica Kert néven 2013-ban a Dobó Katica és Arany János utca mentén, az újonnan épült Forrásház mellett alakították ki. A Zengő Kert elnevezésű harmadikat – a Zengő utca és a Kasza utca sarkán – 2014-ben adták át. A negyedik Árnyas Kertet az Eötvös és a Kosárfonó utca közötti KRESZ-parknál 2015-ben vették birtokba a kertészek.