HÍREK  2021. október 07.      509
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Hétéves a Szőlőskert óvoda

Születésnapot ünnepelt a Szőlőskert Református Óvoda. A közös ünnepre meghívást kaptak az óvoda régi és jelenlegi óvodásai, korábbi munkatársai. Az ajándékműsort az Aranyszamár Társulat adta.

Hétéves a Szőlőskert óvoda
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt.” „Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én atyám a szőlősgazda” – idézett János evangéliumából Harkai Ferenc Csaba lelkipásztor. Csodálatos dolog most itt állni és látni az intézmény „felnövését”, csakúgy, mint legkisebb fiunk fejlődését, aki egyidős az óvodával. Nehézségekkel teli volt ez a hét év. Az indulásnál is alig néhány hónap alatt „pörgették” le a szükséges papírok beszerzését ahhoz, hogy október 6-án már gyerekek lehessenek a közösségi házban. De nagyon jó látni, hogy sok óvodás útja az Ady iskolába vezet, amelyet szintén a református egyház tart fent – hangsúlyozta az intézményfenntartó Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség képviselője. Az egyházközösségnek fontos a gyermekekkel való foglalkozás, az oktatás, ezért is volt öröm, amikor a kerületi önkormányzat 2014-ben támogatta az óvoda megalakulását. Hálás szívvel köszönjük a szülőknek, hogy ide íratják be gyerekeiket és építik a közösséget – mondta.

Gajda Péter polgármester is arról beszélt, nem sokan hittek abban, hogy sikerül Harkai lelkipásztor álma, és megvalósul az óvoda. Ám ő kitartó és következetes munkával mégis tető alá hozta az intézményt. És bár folyamatosan csökken a gyereklétszám a kerület óvodáiban, itt mostanában már „helyhiány” van. Ennek orvoslására Harkai Ferenc Csaba most az óvoda bővítéséről gondolkodik, amihez már megnyerte a fenntartó egyház és az önkormányzat támogatását is.

Rajkiné Sörös Andrea intézményvezető köszönetet mondott a fenntartó református egyháznak, az önkormányzatnak, a szülőknek, és mindazoknak, akik támogatják az óvoda működését.