HÍREK  2021. november 03.      613
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Köszöntik a 110 éves Erkel iskolát

Közös iskolai koszorúzási ünnepséggel kezdődött meg a hagyományos Erkel-hét az idén 110 éves Erkel iskolában. 

Köszöntik a 110 éves Erkel iskolát
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Évek óta hagyomány már, hogy ezekben a napokban megemlékezünk iskolánk névadójáról, Erkel Ferencről, akinek nevét iskolànk fennállásának 80. évfordulóján vettük fel – mondta köszöntőjében az iskolarádión keresztül megtartott rövid ünnepségen az intézmény vezetője, Maserné Drexler Katalin. Az igazgató beszélt Erkel Ferenc zeneszerzői tevékenységének legfontosabb állomásairól és arról, hogy Erkelről csak kevesen tudják, hogy remek sakkozó, igazi sakkmester is volt. Ehhez kapcsolódóan az iskola fennállásának 110. évfordulóján megtartandó Erkel-héten a sok-sok színes program között szerepel rajz és sakkverseny is. Az ünnepi műsor keretében intézmény folyosóján kialakított Erkel-fal előtt helyezték el a megemlékezés virágait az osztályok képviselői.

A hét programjai természetesen kapcsolódnak a zenéhez, hiszen a nagyobbaknak lesz zenetörténeti séta a Liszt Ferenc Emlékházhoz, illetve a Fiumei úti Nemzeti Sírkertbe a zeneszerző sírjához. Nagy izgalommal várja mindenki november 12-ét, amikor is lámpás felvonulás indul az iskolától a Kós térre, majd vissza. A jelenleg majd 400 tanulóval és 37 pedagógussal működő iskola életében évtizedek óta, hatvan éve, fontos és kiemelt szerepet kap a zene, a zenei nevelés, amelyet az iskola kórusának 3 CD-lemeze, valamint hazai és nemzetközi versenyeken elért sikerei bizonyítanak – meséli az igazgató.

Maserné Drexler Katalin kérdésünkre elmondta, az intézmény közösségi terein szeptember óta kötelező a maszkviselés, a pedagógusok beoltottsága 100 százalékos, és az intézmény technikailag felkészült arra, hogy bármelyik pillanatban újból áttérhetnek a távoktatásra.