HÍREK  2021. november 25.      694
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megérkezett az önkormányzati tűzifa a rászorulókhoz

Idén 35 szociálisan rászoruló család kap családonként 1,2-1,2 köbméter plusz tűzifát, az önkormányzat egymillió forintot fordított a csaknem 50 köbméter tüzelőre. A hagyományoknak megfelelően az első köbméter plusz tűzifát Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és dr. Vitál Márton, a Közpark Kft. vezetője vitte el tulajdonosának még a tél beállta előtt.

Megérkezett az önkormányzati tűzifa a rászorulókhoz
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Gajda Péter kérdésünkre elmondta: hosszú évek óta segít az önkormányzat a szilárd tüzeléssel fűtő rászoruló kispestieket. Minden évben jelképesen személyesen szokták az első adag tűzifát kivinni. Idén 35 családnak segítenek a hideg beállta előtt, de ezen kívül több mint 300-an kapnak fűtéstámogatást a téli időszakban. Sajnos az elmúlt évekhez képest nőtt a fűtéstámogatást igénylők száma, akiket a szociális jelzőrendszeren keresztül figyelnek a családgondozók, és azonnal jelzik, ha baj van. A polgármester abban bízik, hogy Kispesten senkinek sem kell fagyoskodnia. A polgármester arra kéri a kispestieket, hogy figyeljék a környezetükben nehéz sorban élőket, és akár ők is jelezhetik az önkormányzatnak, hogyha segítségre van szükség.

Jól jön afféle nyugdíj-kiegészítésként a plusz tüzelőanyag – vélekedtek a háziak, aki külön örültek annak, hogy már felaprítva szállította azt ki az önkormányzat. A most kapott tűzifa várhatóan, az időjárástól függően, de 2-3 hétig kitart majd a cserépkályhában.