HÍREK  2021. november 27.      558
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fejre állították a bölcsődei dolgozókat

Szó szerint fejre álltak a kisgyermeknevelők, amikor a dán-magyar bölcsődei program keretében a mozgás és a személyes példamutatás fontosságáról volt szó.

 

Fejre állították a bölcsődei dolgozókat
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A héten négy napon át folytatódott a 2020 szeptemberében indult hároméves dán-magyar bölcsődei program a Csillagfény bölcsődében. Ez alkalommal a mozgás, a szabadtéren való tartózkodás, a természettel való ismerkedés a bölcsődei nevelésben volt a téma.

Az örökmozgó dán Mette Specht Kristiansen, aki maga is aktív sportoló, kerékpáros, közéleti személyiség arról tartott színes és gyakorlati bemutatókkal tarkított előadásokat, hogy milyen fontos a bel- és kültéren végzett mozgás, fizikai tevékenység, a tapasztalás pl. a sárban, a vízben való tapicskolás az érzékszervek fejlesztéséhez, az egészséghez, sőt a tanuláshoz. Külön kiemelte a szülők és a kisgyermeknevelők személyes példamutatását, a példakép, az úgynevezett „role model” szerepének fontosságát.

A négynapos program nem csupán fejtágítással telt, hanem a testhez, az érzékszervekhez, a mozgáshoz kapcsolódó gyakorlatokat is végeztek a kisgyermeknevelők.