HÍREK  2021. december 06.      696
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szén-monoxid-riasztót kap 100 család

Tizedik éve támogatja a fűtési szezon elején a rászoruló, gázzal fűtő családokat, egyedül élő kispestieket az önkormányzat. Az idei első riasztókészüléket Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester vitte el a Jókai utcában lakó Hagymási Steszkó Ildikónak.

Szén-monoxid-riasztót kap 100 család
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Éppen tíz évvel ezelőtt adtuk át az első szén-monoxid-vészjelzőket a kerületben élőknek, főleg a nehezebb körülmények között élőknek, akik nem engedhették meg maguknak, hogy egy ilyen korszerű készüléket beszerezzenek. Az önkormányzat a költségvetésben évente biztosítja, hogy a rászoruló kispestiek megkaphassák az eszközt. Minden évben 100 ilyet szerzünk be, és mint mindig, most is a képviselőkkel közösen visszük ki azokra a címekre, ahol olyan emberek élnek, akik nem tudják beszerezni ezt a készüléket, viszont szükségük van rá – tudtuk meg a polgármestertől.

Gajda Péter elmondta, talán ez az egyik leghasznosabb és legfontosabb kis programja az önkormányzatnak, hiszen az elmúlt években bebizonyosodott, hogy ezek a készülékek valóban életet menthetnek, hiszen több alkalommal is riasztottak olyan családoknál, amelyek az önkormányzattól kapták a készüléket. Ha nincsenek, akkor sajnos több tragédia is történhetett volna az elmúlt időszakban, de szerencsére ez nem következett be – hangsúlyozta.

Azt is hozzátette a polgármester, hogy tervezik a folytatást is. Az elmúlt tíz évben tulajdonképpen minden olyan nehéz helyzetben élő kispestinek, aki nem távfűtéses lakásban él, vittek ilyen készüléket. Tervezik a program átalakítását, hogy minél több ilyen eszköz jusson el a magfelelő helyekre. Egy-egy ilyen készülék élettartama pont tíz év, tehát valószínű, hogy azoknál, akik először kaptak, már cserélni is kell.