HÍREK  2022. február 01.      739
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Időssport együttműködéssel

A kerületi idősek, nyugdíjasok sportolási lehetőségeiről tartottak megbeszélést civil szervezetek a napokban.

Időssport együttműködéssel
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Kertész Csaba alpolgármester kezdeményezésére a nyugdíjas tagokat is soraikban tudó civil szervezetek képviselőit várták a Kispesti Vigadóba szervezett találkozóra. Az alpolgármester arról beszélt a megjelenteknek, hogy a mozgás, a sportolás rendkívül fontos az egészség megőrzésében és a szociális kapcsolatok ápolásában, különösen igaz ez az idős, idősödő emberek esetében. Hangsúlyozta, az önkormányzat, ahogy eddig, ezután is kiemelten kezeli az időssportot és támogatja azt.

Oláh László, a Kispest Senior Egészségmegőrző és Sport Egyesület elnöke az idős emberek sportba való még hatékonyabb bevonásának lehetőségét vetette fel, hangsúlyozva az együttműködés jelentőségét. Ismertette az egyesület eddigi eredményeit, amelyek egy részét már összefogással sikerült megvalósítani (tavalyi spotnap, kb. 150 fő, téli buszos kirándulás Vácrátótra, Szilveszteri Asztalitenisz Kupa 170 fő).

Az elhangzottakat követően kötetlen beszélgetés folyt a témáról, amelyen részt vett Csernyánszky Imréné (MASZSZ Kispesti Területi és Nyugdíjas Alapszervezete), Huszár Erzsébet (Kispesti Nyugdíjasok és Mozgássérültek Klubja), Hajdani Ilona (Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete ), Csík Aranka (Solidaritás Szabadidő és Természetjáró Sport Egyesület), Paulin Zsuzsanna (Platán Természetbarát Egyesület), Petz Tiborné (Kárász István Természetbarát Egyesület), Bohos Andrásné (Együtt-egymásért Csacsogó Club), Kruchió Lászlóné („Ép testben Ép lélek” Kispesti Nordic Walking Szenior Klub), Máriás Mária (Séta az Egészségért Klub) és Nagy István (Kispest Senior Egészségmegőrző és Sport Egyesület).

A beszélgetés végén Oláh László magára vállalta az együttműködés részleteinek kidolgozását, egyben felhívta a megjelentek figyelmét a Tichy Lajos Sportcentrum nyújtotta mozgási-sportolási lehetőségekre és a következő, nőnapi rendezvényre március 8-án ugyanott.