HÍREK  2022. február 06.      591
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újra volt bölcsődenyitogató

A járvány tavaly megakadályozta a hagyományos tájékoztató rendezvényt, így a hetedik bölcsődenyitogatót most tartották a Wekerlei Kultúrházban azoknak a szülőknek, akiknek a kisgyermeke idén kezdi a bölcsődét

Újra volt bölcsődenyitogató
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Köszöntőjében a humán ágazatot felügyelő alpolgármester arról az intézményi-önkormányzati együttműködésről beszélt, amely a bölcsődétől az óvodán át az iskoláig kíséri figyelemmel a gyerekeket, nevelésüket. Azt is elmondta Vinczek György, az önkormányzat szeretné, hogy a bölcsődében dolgozók nyugodt körülmények között, megbecsülve dolgozhassanak, érezzék, hogy a város számít rájuk, biztosítja a működés feltételeit. Úgy gondolom, az intézményrendszer állja a próbát, jól felszerelt, és folyamatosan próbáljuk fejleszteni is. Próbálunk megadni mindent az itt dolgozóknak, ami a szakmai fejlődésüket szolgálja – tette hozzá az alpolgármester, külön kiemelve a Csillagfény Bölcsődében 2020-ban indult dán bölcsődepedagógiai programot, amelyben mintegy 20 kispesti kisgyermeknevelő vesz részt. A képzés módszerben, szemléletben is újat hozhat, további tapasztalatokkal, ötletekkel gazdagíthatja az egyébként magas színvonalú bölcsődei ellátást.

A bölcsődei rendszerről, szolgáltatásokról, lehetőségekről és a felvételi rendről a Kispesti Egyesített Bölcsődék vezetője adott tájékoztatást. A kispesti bölcsődékkel kapcsolatos tudnivalók itt olvashatók részletesen. Aszódi-Sikter Éva lapunknak elmondta, folyamatosan lehet beiratkozni, jelenleg 370-380 kisgyereket látnak el az öt kispesti bölcsődében 430 férőhelyen. Hozzátette, a járvány hatással van a feltöltöttségre, de januártól folyamatos telnek a bölcsődék. Az érdeklődésből azt látni, hogy sok család gondolkodik a bölcsődei ellátásban. A bölcsődeválasztás kapcsán az intézményvezető hangsúlyozta, érdemes a lakóhelyhez közeli intézményt választaniuk a szülőknek, és fontos lenne megismerkedni a leendő kisgyermeknevelővel, de a járvány miatt erre jelenleg nincs mód. Megtudtuk azt is, hogy az Eszterlánc és a Csillagfény bölcsődében fogadnak sajátos nevelési igényű kisgyerekeket, és saját bölcsődei gyógypedagógus segíti a munkát.