HÍREK  2022. február 17.      989
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kijelölték az ideiglenes parkolóhelyeket a Zrínyi utcában

A hét elejétől, február 15-től már használhatják a lakók azokat az új, ingyenes parkolóhelyeket (80), amelyeket a Zrínyi utcai ingatlanfejlesztés során majd használandó felvonulási területen korábban lévő 78 beállóhely pótlására jelöltek ki – tudtuk meg ZR2 Residence Kft. tájékoztatójából.

Kijelölték az ideiglenes parkolóhelyeket a Zrínyi utcában
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A tájékoztató szerint, az építkezés teljes ideje alatt ingyenesen használható 36 gépkocsiparkolót alakítottak az Üllői út 254. szám alatt, valamint 44 parkolóhelyet a Zrínyi utca 1-15. számú háztömb mögötti, a jelenleg még füves területen. Az ígéretek szerint ez utóbbi területet az építkezés után rehabilitálják, azaz felújítják.

Ezzel párhuzamosan február 16-án, szerdán a Kispesti Rendészeti Központ (KRK) munkatársai ellenőrzést tartottak a területen. Az ott készült jegyzőkönyv tanúsága szerint az építkezéshez kért közhasználati területből már elkerítettek 2278,9 négyzetméternyit, de az építési terület körüli 420 négyzetméternyit még nem zárták le. Az ellenőrzés során a KRK szakemberei megállították: nem zártak le az engedélyben fogaltnál nagyobb területet.

A kiadott közterület-foglalási engedély szerint az engedélyezett terület mérete nem léphető túl, és a területet biztonságosan kell körbekeríteni.

Az említett területen 2022. február 15-től 2022. október 30-ig konténereket helyeznek el, és 2 toronydaru is dolgozik majd.