HÍREK  2022. február 27.      501
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Farsangoztak a kispesti horvátok

Huszonhatodik alkalommal rendezett farsangi bált a Kispesti Horvát Nemzetiségi Önkormányzat péntek este. Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság nagykövete, két követségi munkatársa, illetve Vinczek György alpolgármester is részt vett rendezvényen.

Farsangoztak a kispesti horvátok
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

A szentpéterfai Koprive tamburazenekar mellett jelmezverseny és tombola gondoskodott a jó hangulatról a KMO-ban tartott rendezvényen. A jelmezversenyt a II. és a XVI. kerületi horvát önkormányzatok elnökei, Kovács-Letenyei Bea és Kolesza Kinga Katalin nyerték meg. A tombola nyereményeit egy horvát borászat, Kispest Önkormányzata, valamint a XVI. kerületi horvát önkormányzat biztosította.

Zlatár György elnök lapunknak elmondta, lezárult a jelentkezés az online horvát nyelvtanfolyamra, indulnak a kezdő és haladó kurzusok. Legközelebb március 2-án, szerdán lesz programjuk a kispesti horvátoknak: a Bolyai iskola 30 diákjának és a kísérő pedagógusoknak tartanak tárlatvezetést a Magyar Nemzeti Múzeum Ars et Virtus – Horvátország–Magyarország: 800 év közös kulturális öröksége című kiállításán. Március 16-án a Lónyay utcai Croatica központban hagyományőrző kalendárium bemutatóját tartják közösen a XVI. kerületi horvát önkormányzattal.