HÍREK  2022. március 08.      525
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sporttal ünnepelték a nőnapot

Az V. Kispesti Nőnapi Sportprogramot és a IV. nyugdíjas sportnapot rendezték meg ma a Tichy Lajos Sportcentrumban. Délelőtt a nyugdíjasok, délután a diákok sportoltak.

Sporttal ünnepelték a nőnapot
A képre kattintva galéria nyílik. (20 kép)

Köszöntőjében Lehoczki Zoltán a Kispesti Sportközpont intézményvezetője elmondta, a korábbi nőnapi atlétikai verseny elnevezést azért változtatták meg, mert ez a nap nem a versenyről szól, hanem arról, hogy mindenki jól érezze magát, éljen egészségesebben és mozogjon kicsit.

Vinczek György alpolgármester azért is nevezte különösen fontosnak a rendezvényt, mert – mint mondta – a nyugdíjas civil szervezetek tagjai között vannak a legaktívabb hölgyek.

Kertész Csaba alpolgármester úgy fogalmazott, nagyon jó beruházás volt a Tichy Lajos Sportcentrum felújítása az önkormányzat részéről, hiszen napközben és esténként is sok látogatója van a létesítménynek.

A rendezvény társszervezője a Kispest Senior Egészségmegőrző és Sport Egyesület (KSESE) volt. Oláh László elnök arról beszélt lapunknak, hogy ez a közös sportnap jó példája annak az együttműködésnek, amelyről egy hónappal ezelőtt egyeztettek a nyugdíjas tagokat is soraikban tudó civil szervezetek képviselői (a kerületi idősek, nyugdíjasok sportolási lehetőségeiről tartott februári megbeszélésen a KSESE mellett a MASZSZ Kispesti Területi és Nyugdíjas Alapszervezetének, a Kispesti Nyugdíjasok és Mozgássérültek Klubja, a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete, a Szolidaritás Szabadidő és Természetjáró Sportegyesület, a Platán Természetbarát Egyesület, a Kárász István Természetbarát Egyesület, az Együtt-egymásért Csacsogó Club, az „Ép testben Ép lélek” Kispesti Nordic Walking Szenior Klub, valamint a Séta az Egészségért Klub képviselői vettek részt).  

Oláh László elmondta a nőnapi sportprogramot meghirdették a Facebookon és értesítették róla a nyugdíjas szervezeteket is, bárki csatlakozhatott. Egyik napról a másikra elérni Kispest teljes nyugdíjas lakosságát, lehetetlen küldetés, de jó irányba indult a kezdeményezés, most már csaknem százan vagyunk, érezhető az érdeklődés – fogalmazott.

Zenés bemelegítéssel indult a program, majd közös sétával folytatódott. Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatója egészségmegőrző előadást tartott. Többféle sportolási lehetőség várt a résztvevőkre a nap folyamán, hangsúlyozottan nem versenyjelleggel, hiszen a mozgást és az egészségmegőrzést célozta meg a program. Volt kislabdahajítás, célba dobás, kosárra dobás, futás, kocogás, petanque, asztalitenisz, nordic walking, sakk és a szabadtéri kondigépeket is használhatták az idősek és a fiatalok.

Összesen 170-en vettek részt a nőnapi sportprogramon, 80-an voltak a nyugdíjasok, kilencvenen a diákok, 50-en a Semmelweis középiskolából és 40-en a Gábor iskolából.