HÍREK  2022. március 28.      438
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Alkoholprevenciós program középiskolásoknak

A Momentán Társulat „Szétcsúszva” című előadást láthatták a kispesti középiskolások a KMO színháztermében szombaton. Az eseményre, amelyen részt vett Plánk Róbert kerületi rendőrkapitány is, a BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitánysága hívta meg a fiatalokat.

Alkoholprevenciós program középiskolásoknak
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

A Szétcsúszva programot 2020-ban indította el a Momentán Társulat, azzal a céllal, hogy interaktív színházi edukációs előadások segítségével visszaszorítsa a fiatalkori alkoholfogyasztást. Az előadásokon bemutatják az alkoholfogyasztás veszélyeit a diákoknak. Az előadások 60 percesek, a produkció képzett színészek által előadott darabból és egy azt követő interaktív értékelésből áll. A résztvevő diákoknak az előadáshoz kapcsolódó fiatalkori alkoholfogyasztással kapcsolatos oktatási anyagot is biztosítanak.

A Szétcsúszva programot az Egyesült Királyságban működő Collingwood Learning fejlesztette ki, amelyet a Diageo 2004 óta nemzetközi szinten, így Magyarországon is támogat. Az előadássorozat indulását Magyarországon az is indokolta, hogy szakértők szerint rendkívül rossz a helyzet a fiatalkorúak alkoholfogyasztása terén. Egy 2019 novemberében készült online felmérés megállapította, hogy a 14 és 18 év közötti középiskolás korú fiatalok 80 százaléka 15 évesen vagy annál korábban ivott először, minden harmadik pedig rendszeresen fogyaszt alkoholt.