HÍREK  2022. március 28.      469
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepelték az Életfát Wekerletelepen

A járvány miatti szünet után vasárnap tizennegyedik alkalommal ünnepelték a Wekerlei Életfát. A megújulást, a telep élni akarását köszöntötték a wekerleiek az Életfát körülállva.

Ünnepelték az Életfát Wekerletelepen
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Hagyományosan négy helyszínen, a Szondi téren, az Alamvirág téren, az Eperfa téren és a Hársfavirág téren gyülekeztek a fáklyások, majd a csoportok ének- és zeneszóval vonultak a Kós Károly térre, ahol kivilágítva várta őket a Wekerlei Életfa. A résztvevők hitet tettek amellett, hogy megvédik lakóhelyük értékeit. Egy égbe lebegő léggömbbel is üzenetet küldtek valakinek. Megkongatták – a csak ilyenkor hallható – szélharangot is. A gyermekek rajzainak kiállítása nyolcadszor szerepelt a programban. Az estet moldvai táncház zárta. A programot a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület és a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) szervezte.  

Társadalmi kezdeményezésből a Wekerlei Életfát 2008-ban állították végleges helyére a Kós Károly téren.  A leromlott állapotú szobrot 2015 szeptemberében lebontották, és a Közpark telephelyére szállították, ahol 2016 tavaszára befejeződtek a munkálatok. A WTE és a Magyar Kollégium közös köztéri alkotásának felújítása az önkormányzat 1,4 millió forintos támogatásával valósult meg. A felújított Életfa anyaga a korábbihoz képest jobban ellenáll az időjárás hatásainak, mivel a szabadtéri játszószerekhez hasonló fából és eljárással készítették el.