HÍREK  2022. március 31.      487
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nagytakarítást tartottak a Határ útnál

A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampány keretében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szervezésében ma délelőtt a Határ úti metróállomás környékén folytatódott a közös köztisztasági akció.

Nagytakarítást tartottak a Határ útnál
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A BKK partnereivel szoros együttműködésben más fővárosi forgalmas csomópontokhoz hasonlóan megtisztította és rendbe tette a Határ úti metróállomást és környékét. Bár a terület közigazgatásilag nem tartozik Kispesthez (X. és IX. kerületi terület), mégis fontos, hogy az arra járó kispestiek is tisztább környezetben utazhassanak, s nagyobb biztonságban érezzék magukat. A mai akciónál jelen voltak a Kispesti Rendészeti Központ munkatársai is – tudtuk meg a kerület közrendjének és tisztaságának felügyeletével megbízott alpolgármestertől. Varga Attila tájékoztatása szerint Kispest Önkormányzata az elmúlt hetekben, valamint a tavaszi időszak egészében saját területén is átfogó járda- és úttakarítási munkálatokat végez nagy teljesítményű takarítógépekkel, illetve kézi erővel. Területileg elsősorban az Üllői út és az Ady Endre út és a kettő közötti lakótelepi részen tart a munka.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV munkatársai kézi és gépi erővel egészen a szállodáig megtisztították a busz- és villamosmegállókat, valamint a metróaluljárót – olvasható a fővárosi közleményben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a főváros több forgalmas közterületén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A Határ úti metróállomásnál visszatérően ellenőriznek a rendőrök, akikhez bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Ugyanilyen fontos szerepet játszanak az összehangolt akcióban a rendészeti tevékenységet végző FÖRI, illetve Ferencváros és Kispest közterület-felügyelői, továbbá a szociális munkások, a Menhely Alapítvány munkatársai.

A Határ úti köztisztasági és közbiztonsági akcióban részt vesz:

• a BKV Zrt.,

• a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK Zrt.),

• a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

• a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

• a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság,

• a BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitányság,

• a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI),

• a Ferencvárosi Közterület-felügyelet,

• a Kispesti Rendészeti Központ,

• a Menhely Alapítvány.