HÍREK  2022. április 12.      505
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyuszi-futást rendeztek óvodásoknak

Öt kispesti óvodából mintegy 180 kisgyerek vett részt a hagyományteremtő céllal megrendezett első húsvéti Nyuszi-futáson a Tichy Lajos Sportcentrumban kedd délelőtt.

Nyuszi-futást rendeztek óvodásoknak
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Reggel 9 órától egymás után érkeztek az óvodás csoportok a Tichy Lajos Sportcentrumba, ahol Kertész Csaba és Vinczek György alpolgármesterek köszöntötték a gyerekeket. Egy kört futottak a műfüves focipálya körüli rekortánon, majd húsvétitojás-keresésre indultak a dombon lévő kispályákra. A végén mindenki kapott egy csokoládényuszit is.

Lehoczki Zoltántól, a Kispesti Sportközpont intézményvezetőjétől megtudtuk, a decemberi Mikulás-futás sikere adta az ötletet, hogy húsvétkor is megrendezzék a gyerekprogramot. Összesen öt óvoda, a Tarkabarka, a Bóbita, a Gyöngykagyló, a Hársfa és a Mézeskalács jelezte részvételét, a mintegy 180 kisgyereket nevelőikkel együtt autóbuszok szállították a létesítménybe és vissza az óvodába.

Kertész Csaba alpolgármester arról beszélt lapunknak, hogy egyre népszerűbb a felújított Katona József utcai sporttelep a gyerekek és a felnőttek körében, hétvégén és esténként is rendszeresen mozognak, sportolnak itt a kispestiek, sőt Dél-Pest más részeiről is járnak ide sportolni. Az alpolgármester elmondta, a tavaszi felújítást követően hamarosan nyílik a görkorcsolyapark és a tenisztálya, jelenleg zajlik a két távolugrógödör és a nekifutó rekortán építése, és hamarosan a súlylökőpálya is elkészül. A májusi diákolimpia résztvevőit megújulva várja a létesítmény – hangsúlyozta.