HÍREK  2022. április 28.      654
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sportnap bográcsozással

Az ötödik nyugdíjas sportnapot szervezte meg ezúttal főzőversennyel összekötve a Kispesti Senior Egészségmegőrző és Sport Egyesület a Tichy Lajos Sportcentrumban csütörtök délelőtt.

Sportnap bográcsozással
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Az esős reggeltől sem riadtak vissza a nyugdíjasok, folyamatosan érkeztek a Katona József utcai sporttelepre, hogy mozgással és főzéssel-kóstolással töltsék el a napot. Az eső elálltával alá lehetett gyújtani a bográcsoknak is: a sportnap kiegészítőjeként a hat nyugdíjas csapat – KINYE, Nagyi és a Fiatalok, MASZSZ, Nordic, NYUPEK és a Senior Pingpong – Jókai „csülkös” bablevest főzött. A recept szerint szükséges összes összetevőket és a tűzifát a rendező biztosította, a versenyzők a bográcsot és az állványt, valamint a titkos fűszereket hozták.

Vinczek György alpolgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy az önkormányzat a jövőben is igyekszik támogatni a közösségi és sportrendezvényeket, a jó ötleteket, az idősek sportolási alkalmait.

Kertész Csaba alpolgármestertől megtudtuk, nagyon népszerű a sportcentrum, rengetegen járnak ide minden korosztályból, vannak hétvégék, amikor 400-500 ember is mozog, sportol itt. Ez azt mutatja, hogy a létesítmény korszerűsítése sikeres beruházás volt. Folytatódnak a fejlesztések, nemrég készült el a távolugrógödör a nekifutó rekortánnal, és készül a súlylökőpálya is mellette, amiket a diákolimpián már lehet majd használni – tette hozzá.

A rendezvényt szervező Kispesti Senior Egészségmegőrző és Sport Egyesület (KSESE) vezetője lapunknak elmondta, fontos egészségmegőrzési eszköz a sport, időskorban gondoskodik arról, hogy az ember szervezete megfelelően működjön. Aki sokat mozog, kevéssé lesz beteg, később öregszik meg a teste és a lelke is. A sportnap azért is fontos, mert itt társaságban van az ember, nem egyedül mozog. Oláh László külön kiemelte, hogy ez már az ötödik közös sportnapja az időseket tömörítő civil szervezeteknek.

A sportprogram sétával indult, a folytatásban aztán többféle szabadon választható mozgási lehetőség várt a résztvevőkre. Szerepelt a palettán kislabdahajítás, célba dobás, petanque, asztalitenisz, nordic walking, sakk, sörpong  és a szabadtéri kondigépeket is használhatták az idősek.

A délben elkészült hat Jókai „csülkös” bableves közül a zsűri – Vinczek György, Kertész Csaba, Oláh Lászlóné, Horváth Tamás, Fekete Tibor – a Senior Pingpong (KSESE 2. csapat) főztjét ítélte a legfinomabbnak. A főzőverseny második helyét a Nagyi és a Fiatalok (KSESE 1. csapat) szerezték meg, harmadik lett a MASZSZ (Magyar Szakszervezeti Szövetség). Negyedik helyezést ért a NYUPEK (Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete Kispest) levese, ötödik helyet szerzett a Nordic (Kispesti Nordic Walking Szenior Klub), míg a KINYE (Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete) ezúttal hatodik lett.