HÍREK  2022. május 25.      394
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Folytatódott a szemléletformáló program gyerekeknek

A nagy érdeklődésre való tekintettel két foglalkozási napot is kellett szerveznünk a szelektív hulladékgyűjtésről a KEHOP 1.2.1-18-2018-00009 azonosítószámú „Klímatudatossági programok Kispesten” című projekt keretében – tudtuk meg Emmer Szabolcstól, a Polgármesteri Hivatal pályázati referensétől a második foglalkozási napon kedd délelőtt a Városháza dísztermében.

Folytatódott a szemléletformáló program gyerekeknek
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Ez alkalommal a Gyöngykagyló, a Szivárvány óvodából és a Bolyai iskolából érkeztek a gyerekek majd 150-en a Budapesti Közművek Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság FKF Hulladékgazdálkodási és FKF Köztisztasági Divíziójának környezetvédelmi oktatónapjára. Korábban a Bóbita, a Hársfa, a Mézeskalács óvodából és Bolyai iskolából csaknem kétszázan már részt vettek a szemléletformáló foglalkozáson.

A Simon Dóra kommunikációs csoportvezető által vezetett interaktív foglalkozáson a gyerekek most is játékos formában ismerkedhettek a szelektív hulladékgyűjtéssel. A kisgyerekek ma is megtanulták a szabályos szelektív gyűjtésről szóló kis versikét a hulladékgyűjtő-kukák színéről és tartalmáról: „Kék, papír, de csak tiszta. Sárga, műanyag lapítva, fém mehet ugyanebbe. Üveg fehérbe és zöldbe.”

 szechenyi2020