HÍREK  2022. június 18.      447
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Attila öröksége

A Székelyország Tündérkertje látványparkban Attila öröksége címmel rendeztek szombaton tematikus napot. Az eseményen felavatták az Attila emlékművet, mely Kocsis Előd szobrász, Profanter Tamás festőművész és Erdős Zoltán kőfaragó alkotása.

Attila öröksége
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A Himnusszal kezdődő ünnepségen Dódity Gabriella képviselő beszédében elmondta, a mai világunkban fontos, hogy megőrizzük hagyományainkat, büszkék legyünk saját gyökereinkre, történelmünkre, őseinkre.

A folytatásban Varga Attila alpolgármester kiemelte, lehet vitatkozni Attila történelmi szerepéről, de az kétségtelen, hogy olyan energiákat mozdított meg, amely annak a kornak a kulturális, gazdasági érdekeit összehozta. Az alpolgármester hozzátette, büszke arra, hogy Bacsó András ápolja a hagyományokat és örül, hogy ehhez a helyszínt az önkormányzat tudja biztosítani.

Az emlékművet Adorjáni Dezső püspök szentelte fel. A szobornál koszorút helyezett el Kaiser Ernő, az '56-os nemzetőrség ezredese, valamint Bacsó András és családja.

Az Attila emlékmű Kocsis Előd szobrász, Profanter Tamás festőművész és Erdős Zoltán kőfaragó alkotása.

A látványpark megálmodója, Bacsó András több mint 25 éve érkezett Erdélyből Kispestre. Székelyország Tündérkertjét 2015-ben avatták fel, a látványpark az önkormányzat támogatásával, civil összefogás keretében épült fel és működik.