HÍREK  2022. június 21.      1,457
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Várja a gyerekeket a vizes játszótér

A jó idő beálltával elrajtolt a szezon a fővárosban is egyedülálló, ingyenesen használható Berzsenyi utcai vizes játszótéren. A játszótér 2021-ben a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös tematikus díját kapta meg: Az év játszókertje lett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben.

Várja a gyerekeket a vizes játszótér
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Befejeződtek a szokásos éves karbantartási munkálatok, ennek során minden eszközt rendbe tettek, átvizsgáltak és kitisztították a vizes fúvókákat, szivattyúkat. Az automata víztisztító rendszer jól működik, a vízminőségről a folyamatos gépesített fertőtlenítés is gondoskodik, amelynek működését hetente ellenőrizik, így nem kell fertőzésveszélytől tartaniuk az ide látogatóknak. Nyugodtan hozhatják gyermekeiket a szülők, kulturált környezetben játszhatnak a kicsik. Működik a vizesblokk is, így nem kell hazaszaladni sem a gyerekkel – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki kedden tekintette meg a különleges kispesti játszóteret.

Gajda Péter arról is beszélt lapunknak, hogy az önkormányzat éppen azért építette több mint 200 millió forintból és adta át négy éve az unikális parkot, hogy a nyári időszakban, különösen a kánikulában legyen egy olyan hely Kispesten, ahol a gyerekek és a szülők a vizes környezetben kicsit kikapcsolódhatnak. A játszótér nagyon népszerű a kispestiek körében, és a környező kerületekből is sokan járnak ide. Hozzátette: az önkormányzat nem csupán erre a játszótérre költ, hiszen az elmúlt hónapokban megújult a központi játszótér, és hamarosan folytatódik a Kós Károly téri átfogó felújítása is, illetve a költségvetés függvényében az összes kisebb és nagyobb kerületi játszótér is sorra kerül.

A játszóteret szeptember végéig naponta 8.00 és 21.00 óra között, a téli időszakban október 1-től április 30-ig 8.00 órától 18.00 óráig látogathatják. Nem működnek a vizes részek akkor, ha 20 fok alá süllyed a hőmérséklet, illetve szeles, vagy zivatarosa az idő. A játszóteret 2-14 éveseknek tervezték, a balesetek megelőzése érdekében csak szülői felügyelettel használhatják a gyerekek. A parkban állandó felügyeletet ad az üzemeltető, ha valamilyen szabályszegést tapasztalnak, megkérik a szülőt, hogy figyelmeztesse gyerekét a balesetveszélyre, vagy a rongálás elkerülésére.