HÍREK  2022. augusztus 29.      471
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyárbúcsúztató estet tartottak a Vásár téren

Hagyományteremtő céllal rendezték meg a kisPesti dallamok elnevezésű zenés eseményt a Vásár téren szombaton.

Nyárbúcsúztató estet tartottak a Vásár téren
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Délután megnyílt a téren a Kerítéskiállítás, melyen Varga Attila alpolgármester, a körzet képviselője mondott köszöntőt. Az alpolgármester kiemelte: az elmúlt években folyamatosan bevonták a környéken élő kispestieket a Vásár tér tervezésébe, mára pedig igazi közösségi térré formálódott az a terület, ahol az 1900-as években még élő állatokat árultak.

A kiállítást az Irodalombarátok Kispesti Társasága szervezte. Veréczi Zsuzsa, a társaság egyik alapító tagja elmondta, a cél az volt, ha már van egy ilyen, közösség által tervezett tér, akkor próbálják meg a környéken élő kispestieket ide vonzani. Sok amatőr művész alkotását tekinthetik meg az érdeklődők, de az Igazgyöngy Alapítvány által felkarolt gyerekek rajzai is felkerültek a kerítésre.

Nyárbúcsúztató estet tartottak a Vásár téren
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Koraeste a zenés-táncos produkciók előtt köszöntötte az érdeklődőket Gajda Péter polgármester és Varga Attila alpolgármester. A polgármester elmondta, még 2016-ban közösségi tervezéssel újult meg a Vásár tér. A többi parkhoz hasonlóan itt is az volt a cél, hogy ne csak megszépüljön, hanem új közösségi térként is funkcionáljon a közterület.

Az alpolgármester kiemelte, szeptember 10-ig várják a tanszereket, adományokat a nehéz helyzetben lévő gyerekek iskolakezdésére.

A hagyományteremtő eseményen fellépett a Kud Taban Szerb Néptánccsoport, a Romano Glaszo, a János Quartet, majd tűzzsonglőrök látványos előadása zárta az estet.