HÍREK  2022. augusztus 29.      653
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Bicskei Kupáért fociztak a lányok

Második alkalommal rendezték meg a Bicskei Bertalan Kupa kispályás lány labdarúgó tornát a Tichy Lajos Sportcentrumban vasárnap. A program megszervezésében az intézmény munkatársain kívül Erős János, a Játszi Foci Mozgalom kerületi koordinátora vett részt. Jelen volt a tornán ifj. Bicskei Bertalan és volt kispesti labdarúgó, Szurgent Lajos.

A Bicskei Kupáért fociztak a lányok
A képre kattintva galéria nyílik. (26 kép)

Vinczek György alpolgármester foci szeretetésről és a lelkesedésről beszélt a csapatoknak, és külön kiemelte, nagy öröm, hogy már második alkalommal rendezik meg az eseményt.

A legendás Honvéd-kapusra, a volt szövetségi kapitányra, kiváló edzőre Kertész Csaba alpolgármester emlékezett, és a sport fontosságát hangsúlyozta a gyerekeknek.

Lehocki Zoltántól, a Kispesti Sportközpont intézményvezetője lapunknak elmondta: a versenyt 9-10 éves leányoknak rendeztük, a tornán 6 csapat indult (FTC, UTE, MTK, Astra HFC, Győrladamér, Tatabánya). A győzelmet a ferencvárosi lányok szerezték meg, akik a kupán kívül a jelenlegi Honvéd-játékosok által aláírt focilabdát is megkapták. Második az Újpest lett, harmadik helyen a dél-Pest több kerületében is működő Astra HFC csapata végzett. A torna legjobb mezőnyjátékosának az újpesti Cserkuti Ajnát, legjobb kapusának Erdődi Dórát (Astra HFC) választották, a Játszi Foci Mozgalom különdíját a győrladaméri Bencze Viktória kapta.

A díjakat Vinczek Györgytől, Kertész Csabától, Szurgent Lajostól és Erős Jánostól vehették át a csapatok és a játékosok.