HÍREK  2022. szeptember 11.      420
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispesti Olimpia negyedszer

Negyedik alkalommal rendezte meg 2018-as indulása óta az általános iskolák közötti sportversenyt a Kispesti Sportközpont Káptalanfüreden, az önkormányzat üdülőtáborában.

Kispesti Olimpia negyedszer
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A háromnapos versenyt Gajda Péter nyitotta meg. A polgármester arról beszélt, hogy Kispest sportos kerület, az önkormányzat több ingyenes sportolási lehetőséget próbál biztosítani a kispestieknek a különböző helyszíneken kialakított sportpályákkal, eszközökkel. Ez a verseny is azt a célt szolgálja, hogy már általános iskolás korban megszeressék a mozgást a gyerekek – tette hozzá Gajda Péter, majd sok sikert kívánt a diákoknak a versenyzéshez.

Az eseményen hat iskola – az Eötvös, a Puskás, a Pannónia, a Kós Károly, a Gábor és a Karácsony Sándor iskola – 10-10 diákja mérkőzött meg egymással. A gyerekek nemcsak a klasszikus olimpiai sportágakban bizonyíthattak, hanem több területen mérték össze tudásukat: futsal, strandröplabda, asztalitenisz, célbadobás, medicinlabda-hajítás, súlypontemelkedés, 50 méteres úszás, vízben futás, vízibicikli verseny, SUP, szellemi vetélkedő, számháború, tájékozódási futás – mondta el lapunknak Lehoczki Zoltán, a Kispesti Sportközpont vezetője.

A rendezvény lebonyolításában a Kispesti Sportközpont munkatársainak a Kispest Sportegyesület tagjai segítettek.

A Kispesti Olimpiát a Kós iskola nyerte, másodikok lettek az Eötvös, harmadikok a Karácsony Sándor iskola diákjai.

Részletes eredmények