HÍREK  2022. szeptember 14.      393
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Folytatódik a Szenior Akadémia

Kilenc éve tartottak először Szenior Akadémiát, ingyenes ismeretterjesztő előadás-sorozatot 50 felettieknek Kispesten.

 

Folytatódik a Szenior Akadémia
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Nehéz idők jönnek, de december végéig minden feltételt tudunk biztosítani itt a Városházán a rendezvénynek, „addig biztosan meleg lesz a díszteremben is” – utalt köszöntő beszédében Gajda Péter polgármester azokra a nehézségekre, amelyek nemcsak a Szenior Akadémiák megtartását, hanem a Városháza folyamatos és zavartalan működését akadályozhatják a gáz- és a villanyárak óriási és beláthatatlan mértékű emelkedése miatt. A polgármester hozzátette: a Szenior Akadémia fontos és hasznos rendezvénye az önkormányzatnak, így még a legnehezebb időkben is igyekeznek majd megteremteni a megrendezés feltételeit. Most is válságtól válságig élünk, ami ennek a korosztálynak a régi időket idézi, hiszen ők korábban is megtanultak már spórolni, a különböző nehézségekkel együtt élni – emelte ki a polgármester.

Dr. Jászberényi József, a Milton Friedman Egyetem felnőttképzéssel foglalkozó igazgatója most is köszönetet mondott az önkormányzatnak azért, hogy lassan tíz esztendeje annak, hogy befogadta Kispest ezt a programot, és azóta is töretlen a népszerűsége, az önkormányzat és az egyetem együttműködése is töretlen. A rendezvény másik nagyszerű eredménye, hogy ezekben a gondokkal, járvánnyal, háborúval, válságokkal terhelt időszakban minden héten van egy-egy óra, amikor el lehet felejteni ezeket az égető gondokat – hangsúlyozta.

Szenior Akadémia nyitó délutánján Dr. Jászberényi József az „Okosotthon” megoldások című előadásán gerontológiai kutatóként egy új világba vezette a hallgatóságot: az utóbbi tíz évben fantasztikus találmányok születtek az idősebbek mindennapi életének megsegítésére. Ezekből adott összefoglalót előadásában, és kitért az idehaza elérhető újításokra is.