HÍREK  2022. szeptember 14.      503
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szebb és modernebb lett a szemészet

Alig négy hónap alatt, május 2-től szeptember 7-ig, mintegy 120 négyzetméteren újították fel a szemészeti rendelőket a Kispesti Egészségügyi Intézetben (KEI). A felújításra közel 12 millió forintot adott az önkormányzat.

 

Szebb és modernebb lett a szemészet
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Az elmúlt évek, a gazdasági megszorítások és nehézségek ellenére, 2019-től az egészségügyi ellátás folyamatos fejlesztésével zajlottak – mondta lapunknak Gajda Péter polgármester, aki Dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvossal közösen nézett körül a megszépült rendelőben.

A bejáráson a főigazgató-főorvostól megtudtuk azt is, hogy a szemészeti szakrendelő felújítására kapott összeget anyagvásárlásra és a nagy volumenű túlóra kifizetésére fordították, hiszen a munkálatokra szánt keretköltséget azért tudták maradéktalanul jól elkölteni, mert a KEI Műszaki és anyaggazdálkodási osztályának munkatársai is „beleadták” szakértelmüket (vízvezeték- és fűtésszerelő, szobafestő-mázoló, villanyszerelő, asztalos szakmákban) a munkák elvégzésekor, ami lehetővé tette a leggazdaságosabb kivitelezést, az itt dolgozók igényeinek figyelembevételét.

Dr. Kumin Marianna fontosnak tartotta elmondani, hogy különösen nagy vállalkozás volt ez valamennyi itt dolgozó részéről, hiszen nem állt le a szakrendelés a szemészeten, folyamatos gyógyító munka mellett végezték a felújítást.

Elvégezték a teljes villamos-, informatikai- és telefonhálózat korszerűsítését, a rendelőkön belüli vizesblokkok, és vízvezetékek felújítását, új fal- és padlóburkolatok elhelyezését, és teljes bútorzatcsere történt. A szemészeti szakrendelő öt vizsgálóhelyisége, raktárai, szociális helysége, valamint az optika került a felújítás nyomán méltó körülmények közé. A betegfogadó tér felújítása – szintén a betegellátás zavartalansága érdekében – év végéig fejeződik be.