HÍREK  2022. szeptember 15.      384
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kultúrát reggelire

Hagyomány, hogy 2019 óta így az évad elején összehívjuk azokat a pedagógusokat, óvodai dolgozókat, intézményvezetőket, kisgyermeknevelőket, akik közvetlen kapcsolatban vannak a kerület oktatási és szociális intézményeibe járó gyerekekkel, a családokkal, hogy megismertessük a KMO és tagintézményeinek, a Wekerlei Kultúrház (WK), a Wekerlei Könyvtár, erre az időszakra eső programjaival, az intézmények szolgáltatásaival, jövő évi elképzeléseivel – tudtuk meg Gábor Ilonától, a KMO Művelődési Központ és Könyvtár igazgatójától a mai Kultúr Reggelin a KMO-ban.

Kultúrát reggelire
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Gábor Ilona a találkozón elmondta: minden évben, így most is igényes és sokszínű a programpaletta, amely minden korosztályt megszólít, ezért is nagyon fontos számukra, hogy évente egy alkalommal személyesen is találkozhassanak azokkal a segítőkkel, együttműködő partnerekkel, akik ezeket a programokat a gyerekek és a felnőttek körében is népszerűsíthetik.

A KMO és intézményeinek továbbra is elsődleges célja a kulturális szolgáltatások színvonalas biztosítása, a közösségi élmények nyújtása, a hagyományok ápolása, a vizuális kultúra fejlesztése, a tehetséggondozás, az ízlésformálás, valamint a KMO-hoz való kötődés kialakítása – hangsúlyozta.

Az igazgató beszélt arról is, hogy bár gazdaságilag nehéz időszak jön, de Kispest várossá nyilvánításának 100. évfordulójára tervezett ünnepségsorozat tovább folytatódik, és legyenek bármilyen nehezek a körülmények, a KMO csakúgy, mint korábban is, rendszerektől függetlenül tette és teszi a dolgát.

A programok sorában kiemelt helyet foglal el a szeptember 24-én szerveződő Mihály-napi Búcsú, az október 13-án sorra kerülő Sulibörze, valamint az újonnan meghirdetett ingyenes Szülők Akadémiája, amelynek első, október 4-ei nyitóelőadásán dr. Zacher Gábor tart majd előadást.

Idén sem hiányzik majd a kínálatból a KMO évtizedek óta működő, saját fejlesztésű prevenciós programja, amelynek keretében ismét a Momentum Társulat tart interaktív előadást a fiatalkori alkoholfogyasztás veszélyeiről. 

A hagyományos művelődési házas programok sorában most is lesznek színházi előadások, különböző találkozók, börzék, klubok, ismeretterjesztő sorozatok.

A Kultúr Reggelin a KMO munkatársai szakterületenként beszéltek a legfontosabb programokról, a kínálatba szereplő lehetőségekről, azokról a gyerekeknek szóló iskolán kívüli, de tanítási idő alatt szervezett foglalkozásokról, például rendhagyó énekórákról, amelyek az oktatást is segítik, színesítik.

Az intézmény kommunikációs feladatainak koordinálásáért felelős Hatvanger Zoltán arra a október 20-ig tartó nyereményjátékra hívta fel a jelenlévők figyelmét, amelynek keretében kérdőíves kutatás is folyik, miként tudna KMO színvonalasabb szolgáltatásokat nyújtani, mit várnak az intézménytől a kispestiek. A kérdőív kitöltése nem öncélú, hiszen az így összegyűlt információk alapján egy „hűségprogramot” indít majd az intézmény (a kérdőív megtalálható az intézmény honlapján: www.kmo.hu.)