HÍREK  2022. szeptember 22.      459
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bringáztak, reggeliztek, beszélgettek

Idén őszre is hirdetett reggeli akciót a 2007-ben indított Bringázz a munkába és suliba program keretében a Magyar Kerékpárosklub. Kispest Önkormányzata az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap (szeptember 16-22.) apropóján ma reggel, a hagyományoknak megfelelően reggelivel és apróbb ajándékokkal várta a kispesti bringásokat a szokott helyen, a Shopmark előtt, a Határ út és az Ady Endre út sarkán.

Bringáztak, reggeliztek, beszélgettek
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Kispest 2009-ben csatlakozott először a Kerékpárosklub kampányához, azóta minden esztendőben két alkalommal tartunk, időjárástól függetlenül Bringás reggelit a kispesti kerékpárral közlekedőknek. Ezek a rendezvények jó alkalmat teremtenek arra, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpáros közlekedés fontosságára, ösztönözzük az itt élőket, használják ki, ötvözzék a közösségi közlekedés adta lehetőségeket és a kerékpározás élettani hatásait, környezet- és pénztárcakímélő előnyeit – hangsúlyozta Gajda Péter polgármester.

Kispest továbbra is az egyik legjobban kerékpározható területe a fővárosnak, kerékpárutak vezetnek a Belváros felé is. De aki csak a kerületen belül közlekedik szívesen biciklivel, az is biztonságosan leteheti a kerékpárját jó néhány helyen, hogy tömegközlekedéssel haladjon tovább. A polgármester példaként a KÖKI bevásárlóközpont alatti buszpályaudvaron nyáron átadott zárható biciklis pontot említette, ahol van lehetőség még az átöltözésre is. Tavasszal újra teljes vonalon jár majd az M3-as metró, ami sokakat ösztönözhet majd a közösségi közlekedés és a kerékpárok kombinált használatára – vélekedett Gajda Péter.

Egyik kedvenc rendezvénye ez az itt élő bringásoknak, mindig sokan jönnek, még ha rosszabb az idő, akkor is. A mai időjárásra nem lehet panaszunk, meg is látszott a résztvevők számán. Csaknem 150-en vitték el az ajándékcsomagot, és a reggelire szánt szendvicseket – mesélte az önkormányzati munkatárs, a főszervező, Váradi-Fekete Petra, akitől megtudhattuk azt is, hogy most is volt lehetőség a kerékpárok helyszíni regisztrációjára, sokan éltek is ezzel. A regisztrációt a kerületi rendőrkapitányság munkatársai végezték.