HÍREK  2022. szeptember 23.      514
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Születésnap növénykiállítással

Terménybemutatóval és dísznövény-kiállítással ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Kispesti Kertbarát Klub. Az ünnepséget a Kispesti Kaszinóban tartották pénteken.

Születésnap növénykiállítással
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Tóth Tibor elnök bevezetőjében megemlékezett Dávid Miklósról, aki 20 évig vezette a klubot, és mint mondta, az ő szellemisége is hozzájárult ahhoz, hogy lelkesen dolgoznak a kispesti kertbarátok és aktív tagjai az Országos Kertbarát Szövetségnek.

Kispest polgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy a kerületben a Zöldprogram mellett kiemelten a kertbarátok lelkes csapatának is köszönhető, hogy sokadik virágzását éli a kertészkedés, amihez az is hozzájárul, hogy az élelmiszerárak folyamatosan emelkednek. Kezdenek Kispesten is rájönni a kerttulajdonosok, hogy mekkora érték a kis kert, és egyre többen ismerik fel, hogy városi környezetben is érdemes és lehet kertészkedni, kifizetődő tevékenység, és a léleknek is örömet okoz – fogalmazott Gajda Péter

Köszöntötte a születésnapos klubot Récsey Antónia, Bálint György özvegye, András Károly, az Országos Kertbarát Szövetség elnöke, Nagy Mária, az Első Kis-Pesti Kert vezetője és a budafoki kertbarátok nevében Székely András. A Szivárvány óvoda óvodásai műsorral kedveskedtek a klubnak.

Gajda Péter és Tóth Tibor oklevelet és ajándékot adtak át a Legszebb Konyhakertek helyi verseny helyezettjeinek, résztvevőinek.

Civil társaságok, intézmények kategória:
1. Első Kis-Pesti Kert
2. Aranykatica Kert
3. Árnyas Kert
4. Wekerlei Kultúrház
5. Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat
6. Kispesti Bolyai János Általános Iskola

Magánszemélyek:
1. Csapó Lajos
2. Szokolai Judit Dóra
3. Fekete Jánosné

Egész éves munkájáért elismerésben részesült:
Kecskésné Hutter Mária
Mester Jolán
Köbölkuti Ágnes
A Kispesti Kaszinó munkatársai