HÍREK  2022. október 05.      452
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új tűzfalfestmény köszönti a Kispestre érkezőket

A napokban megújult a Hunyadi utca 168. alatti ház tűzfalán lévő rajzos üdvözlő kép, így frissen festett városcímer köszönti a XX. kerület, Pesterzsébet felől Kispestre érkezőket.

01falfestés2210

Gajda Péter polgármester kérdésünkre elmondta: nem ez az egyetlen tűzfal a kerületben, amelyet valamilyen tervezett festett alkotás díszít. Példaként az Ady Endre úton lévő Rusz-Bazsant park egyik oldalának tűzfalát, Rupaszov Dániel street art festményét említette, amelyet az önkormányzat tulajdonában lévő építési telken átmenetileg kialakított parkkal együtt 2014. október 7-én adtak át a kispestieknek. Ez a festmény is alaposan megkopott már, így várható, hogy az elkövetkező időszakban új alkotás kerülhet a helyére.

A most elkészült tűzfalfestést a Neopaint Works Bt. munkatársai készítették szeptember végén. Ezt a csaknem 70 négyzetméternyi területet a tervezéssel együtt mintegy 5 nap alatt állványokról festették a tűzfalra – tudtuk meg Jankovits Barnabástól, a cég ügyvezetőjétőle, aki elmondta azt is, hogy a városcímer alá kissé megdöntött Budapest térkép miatt egy izgalmasabb, 3D-hatású képet látni a megszépült felületen. 

02falfestés2210