HÍREK  2022. október 25.      603
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tűzifa a rászorulóknak

Talán soha nem jött még ennyire jókor az önkormányzat települési támogatás keretében nyújtott természetbeni tűzifája, amelyből az igénylő családok 2,5 köbméternyit kaptak. A támogatásra 4,5 millió forintot költött az önkormányzat.

 

Tűzifa a rászorulóknak
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A Humánszolgáltatási és Szociális Iroda Szociális Csoportja korábban felmérést végzett a települési támogatásban részesülő kispestiek körében, mely szerint 37 olyan szociálisan rászoruló család él a kerületben, ahol fával fűtenek. Önkormányzatunk összesen 100 köbméternyi tűzifára kért árajánlatot, amelyből a szociálisan rászoruló kispestieket támogatja, családonként 2,5 köbméternyi fával. A kiosztás után fennmaradó 5–7 köbméternyi fűtőanyagot idén a Misszió Alapítvány részére juttatjuk el, így is segítve a hajléktalanellátás területén a kerületben végzett munkájukat – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, amikor ma délelőtt Varga Attila és Vinczek György alpolgármesterrel átadták az fűtőanyagot az alapítványnak.

A Városháza szakirodájának tájékoztatása szerint a 4,5 millió forintos természetbeni támogatáson túl az önkormányzattól több mint 300-an kapnak fűtéstámogatást a téli időszakban. Sajnos az elmúlt évekhez képest nőtt a fűtéstámogatást igénylők száma, akiket a szociális jelzőrendszeren keresztül figyelnek a családgondozók, és azonnal jelzik, ha baj van. A tűzifa kiosztását most is a Közpark Kft. munkatársai végzik.

Civil szervezeteknek eddig, ilyen segítséget nem nyújtottunk, ám a Misszió Alapítvány ötven hajléktalan ellátását biztosító menhelyének gáztüzelésű fűtésrendszerét átalakította, és átálltak fatüzelésre, ezért ez a mennyiségű fa sokat segít majd - mondta Vinczek György alpolgármester.

A válsághelyzet hírei az emelkedő energiaárakról komolyan megijesztettek bennünket, mert a számlák kifizetése, az a tíz millió forintos többletköltség az Alapítvány működését lehetetlenítette volna el. Ezért is siettünk a fűtésrendszer mielőbbi átalakításával. Ez a nagylelkű önkormányzati adomány egész tavaszig ellát bennünket energiával, és túléljük az idei telet - erősítette meg alpolgármester szavait Varga Sára, a Misszió Alapítvány vezetője.