HÍREK  2022. október 28.      540
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az ’56-os nemzetőrség megalakulására emlékeztek

A Kispesti Nemzetőrség megalakulásának évfordulója (1956. október 28.) alkalmából tartottak megemlékezést a Városháza falán lévő emléktábla előtt csütörtök délután.

Az ’56-os nemzetőrség megalakulására emlékeztek
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

A Bolyai iskola diákjainak műsora után Vinczek György alpolgármester köszöntötte a megjelent ’56-osokat, Apró Józsefet, a Magyar Szabadságharcos 56-os Hagyományőrző Veteránok Világszövetsége vezetőjét, a Kispesti Nemzetőrség parancsnokát és Égi Pált az ’56-os Szövetség elnökét, valamint azokat is, akik egészségi állapotuk miatt maradtak távol: Csabai Ernőt, Csukás Irént, Palánki Istvánt és Karácsony Ernőt. Megemlékezett a tavasszal elhunyt Jancsovics Jánosról és a tavaly elhunyt Nagy Mihályról is. Arról beszélt az alpolgármester, hogy itt Kispesten arra törekedtek a nemzetőrség és a Nemzeti Bizottság tagjai, hogy a békét, a lakosság biztonságát szolgálják, hogy megszervezzék az ellátást, fenntartsák a hétköznapi életet. Gondoljunk mindazokra, akik ebben az időben itt a városházán szolgálatot teljesítettek, a hazát a kispesti lakosság érdekeit szolgálták – hangsúlyozta.

Az emlékezés végén előbb Égi Pál és Apró József, majd Vinczek György és Varga Attila alpolgármesterek hajtottak fejet és koszorúzták meg az emléktáblát.