HÍREK  2022. október 29.      469
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepelt a nyugdíjas szakszervezet

Az idősek világnapjához kapcsolódóan tartotta szokásos éves születésnapi összejövetelét a Mérnökök, Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) nyugdíjas tagozatának kispesti szervezete a Civil Házban.

 

Ünnepelt a nyugdíjas szakszervezet
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A korábban Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségéhez (MSZOSZ), majd a Magyar Szakszervezeti Szövetségéhez (MASZSZ) tartozó nyugdíjas közösség kényszerű szakszervezetváltás után a közelmúltban csatlakozott a MTSZSZ-hez – tudtuk meg Csernyánszky Imréné titkártól.

A szakszervezetváltást a kerületi nyugdíjasok kezdeményezték, és így mintegy 170 fővel megalakult az MTSZSZ nyugdíjas tagcsoportjának kispesti szervezete, ahol az eddigieknek megfelelően, változatlanul folytathatják a munkát – mondta Dzama-Demjén László, az MTSZSZ országos elnökségének tagja. A váltás nem csupán adminisztratív jellegű, hiszen a kispesti nyugdíjasok ezzel olyan szolgáltatásokat is elérhetnek majd, amelyeket korábban nem, hiszen az MTSZSZ egy szolgálatató-jellegű szakszervezet, üdülési és különféle vásárlási kedvezményeik is vannak, akár ruházatra, akár élelmiszerekre. A MTSZSZ egyik legfontosabb küldetése a szolidaritás, ezért is fogadta azonnal soraiba a szakszervezet nélkül maradó kispestieket – hangsúlyozta.

Közösségünk 1999 óta, immár 23. alkalommal tartja meg évente egy alkalommal a 75 éven felüliek klubnapját. Szervezetünk jelenleg 156 tagot számlál, ebből 84-en hetvenöt éven felüliek. Ilyenkor szoktuk ünnepélyes keretek között felköszönteni az ebben az esztendőben a 80. életévüket betöltőket, de volt olyan év is, amikor 90 évest is köszönthettünk. Hagyomány, hogy minden alkalommal hívunk előadót, olyan témában, akik segítenek nekünk abban, hogy az időseket milyen veszélyek fenyegethetik, milyen nem várt események érhetik, hogyan tudnak ezek ellen védekezni, mit kell tenniük, ha mégis bántalmaznának bennünket. Ez alkalommal Kispest nem régen kinevezett rendőrkapitánya látogatta meg rendezvényt – mesélte a szervezet titkára, Csernyánszky Imréné.

Vinczek György alpolgármester is üdvözölte az új rendőrkapitány jelenlétét, hiszen ez a korosztály rendkívül kiszolgáltatott. Az önkormányzat rendszeresen tart, szervez, biztosít olyan fórumokat, ahol bűnmegelőzésről esik szó, talán ennek is köszönhető, hogy lehet érezni, van némi eredménye ezeknek az előadásoknak, hiszen látványosan nem növekedett a korosztály ellen elkövetett bűnesetek száma. Most viszont a népszámlálás időszakában nagyon fontos, hogy ismét felhívjuk az idősek figyelmét az óvatosságra, mert erre hivatkozva hivatalos személynek adhatják ki magukat rossz szándékkal közelítő emberek.