HÍREK  2022. november 17.      410
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A híres labdarúgóra emlékeztek

Puskás Ferenc halálának 16. évfordulóján tartott megemlékezést az önkormányzat a legendás focista és barátja, Bozsik József emléktáblája előtt, a Szegfű utcai iskolánál.

A híres labdarúgóra emlékeztek
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

2006. november 17-én kaptuk meg azt a szomorú hírt, hogy Kispest nagy szülöttjét, a Honvéd világhírű játékosát, Kispest díszpolgárát elvesztettük. Akkor azt ígértük, hogy nemcsak emlékezni fogunk Puskás Öcsire, hanem létrehozni olyan emlékhelyeket, ahol az ilyen és ehhez hasonló megemlékezéseket meg tudjuk tartani. Most azért állunk a Szegfű utcai iskola kapujában, mert ez volt az az intézmény, ahol Puskás Ferenc és Bozsik József koptatta a padokat – fogalmazott beszédében Gajda Péter, Kispest polgármestere.

Dunai Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó néhány személyes emléket elevenített fel a Puskás Ferencet körülvevő ismertségről. A futballista szívesen emlékezett arra, hogy gyermekként milyen csodálattal figyelte a világklasszist.

Az emlékező szavak után az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester, Varga Attila és Vinczek György alpolgármesterek, a Budapest Honvéd FC képviseletében Kaszás Kálmán és Gács Pál, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Dunai Antal, a Puskás Nemzetközi Futballalapítvány képviseletében Mravik Gusztáv helyezte el a tiszteletadás virágait az emléktáblánál.

2006. november 17-én kaptuk meg azt a szomorú hírt, hogy Kispest nagy szülöttjét, a Honvéd világhírű játékosát, Kispest díszpolgárát elvesztettük. Akkor azt ígértük, hogy nemcsak emlékezni fogunk, hanem létrehozni olyan emlékhelyeket, ahol az ilyen és ehhez hasonló megemlékezéseket meg tudjuk tartani. Most azért állunk a Szegfű utcai iskola kapujában, mert ez volt az az intézmény, ahol Puskás Ferenc és Bozsik József koptatta a padokat – fogalmazott beszédében Gajda Péter, Kispest polgármestere.

Dunai Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó néhány személyes emléket elevenített fel a Puskás Ferencet körülvevő ismertségről. A futballista szívesen emlékezett arra, hogy gyermekként milyen csodálattal figyelte a világklasszist.

Az emlékező szavak után az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester, Varga Attila és Vinczek György alpolgármesterek, a Budapest Honvéd FC képviseletében Kaszás Kálmán és Gács Pál, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Dunai Antal, a Puskás Alapítvány nevében Fenyvesi Dezső, a Puskás Nemzetközi Futballalapítvány képviseletében Mravik Gusztáv helyezte el a tiszteletadás virágait az emléktáblánál.