HÍREK  2022. december 01.      635
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sportpéldaképeket köszöntöttek

Szeifert Éva és Kocsis Zoltán testnevelő tanárok, valaint Gács Pál, a Honvéd FC Kft. operatív igazgatója vehette át a Kispest Sportjáért díjat a Városházán tartott ünnepségen.

Sportpéldaképeket köszöntöttek
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Arról beszélt köszöntőjében Kispest polgármestere, hogy nemcsak a hírességeket, a kiváló sportolókat ismeri el az önkormányzat ilyenkor, hanem mindazokat, „a mindennapok harcosait” is, akik a háttérben tesznek nagyon sokat azért, hogy a gyerekek és felnőttek megszeressék a sportot, a mozgást, és egészségesen éljenek.

A díjakat Gajda Péter és Paróczai Anikó, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke adta át. Az önkormányzat 2009-ben alapította a Kispest Sportjáért díjat, amely azoknak a személyeknek, egyesületeknek, sportköröknek, adományozható, akik és amelyek kiemelkedő munkát végeznek a sport, diáksport területén, a testnevelés és testkultúra népszerűsítésében, ezek szervezésében, fejlesztésében és támogatásában. A díj „Kispest Sportjáért” feliratot tartalmazó plakett, mellyel pénzjutalom jár.

Kispest Sportjáért díjat vehetett át 2022-ben Szeifert Éva, a Kispesti Erkel Ferenc Általános iskola testnevelő tanára 2007 óta. Úszóedzői képesítéssel is rendelkezik. Tanítványaival aktívan részt vesz szinte az összes kerületi diáksportrendezvényen, felkészíti őket a fővárosi és az országos versenyekre. Diákjai rendszeresen kiemelkedő eredményeket érnek el a mezei futó, az atlétikai többpróba és az asztalitenisz-versenyeken.

Gács Pál, a Honvéd FC Kft. operatív igazgatója 2006 óta. Részt vett az akkor rossz helyzetben lévő kispesti klub megújításában, irányításával építették újjá az akkor romos állapotban lévő Bozsik Stadiont. Aktív részese a kispesti labdarúgó-utánpótlás fejlesztésének, a Magyar Futball Akadémia létrehozásának és magas színvonalú működtetésének.

Kocsis Zoltán, a Kispesti Kós Károly Általános Iskola testnevelő tanára 2010 óta. Rendszeresen részt vesz a kerületisport programokon, diákolimpiákon, szervezi az iskolai „parasport napja” rendezvényeket. Évek óta aktív résztvevője a Bozsik Programnak. Aktív részese a tanulók katasztrófavédelmi versenyre való felkészítésének és a Kispesti Olimpia versenyeinek is.

Az ünnepélyes díjátadón az Eötvös iskolában 25 éve működő Maroshévizi Fitnes Iskola sportolói léptek fel: Horváth Valentina és a többszörös világ, Európa- és magyar bajnok Blatnyák Anna.