HÍREK  2022. december 06.      707
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Magántámogatást kaptak a kispesti diákok

Idén is támogatja a kispesti fiatalok felsőoktatási tanulmányait Dr. Halász Géza. Az egykori egyetemi tanár vállalkozása nyereségéből segíti a 25 legrászorultabb Bursa Hungarica-ösztöndíjas diákot. A hétfői városházi ünnepségen 50-50 ezer forint támogatást kaptak a fiatalok.

Magántámogatást kaptak a kispesti diákok
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Bármilyen nehéz anyagi helyzetben is van az önkormányzat, kiemelten fontos számunkra, hogy támogassuk azokat a fiatalokat, akik felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni, éppen ezért csatlakozunk minden évben a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázathoz – mondta el köszöntőjében Gajda Péter polgármester. Ebben a körben talán nem is kell hangsúlyoznom, hogy a jövő szempontjából mennyire fontos, hogy minél több fiatal tanuljon tovább egyetemen, főiskolán. Mi pedig a saját anyagi lehetőségeinkhez mérten megpróbáljuk támogatni a diákokat. Külön köszönet Dr. Halász Gézának, aki nagylelkű felajánlása miatt tavaly megkapta a Kispestért Díjat is – tette hozzá a polgármester.

A folytatásban Dr. Halász Géza vállalkozó, egykori egyetemi tanár elmondta, most is fontosnak tartja a támogatást, amit a tervek szerint a következő években is tud majd biztosítani. Egyre több szellemileg jól felkészült emberre van szüksége az országnak, hogy versenyképes maradjon a világgazdaságban. Ezt a felsőoktatásban lehet megszerezni – tette hozzá Halász Géza, aki már tizenegyedik alkalommal nyújtott támogatást.

A folytatásban a polgármester és az adományozó átadták a támogatásról szóló emlékplakettet a kispesti fiataloknak. Támogatásban részesült 2022-ben: Holod Kinga, Dobos Gerda, Dinh Huong Thuy, Popovics Adrián, Horváth Máté, Benyus Attila Péter, Benyus Balázs Fülöp, Ágoston János, Frisnyák Benedek Sándor, Frisnyák Dániel Ádám, Gere Áron Károly, Gere Lilla Noémi, Kós Gabriella Viktória, Horváth Viktor, Kaldenecker Lili, Fehér Dalma, Lestyan-Goda Katalin, Kovács Réka, Czeitler Jázmin, Cicer Csaba, Cicer Gergely, Barna Dorottya, Blaser Petra, Víg Tamara, Erdős Nadin.

Az ünnepség végén Szeleczky Artúr Norbert, aki maga is támogatott diák volt korábban, dalválogatással köszöntötte az ünnepelteket, zongorán kísért Dinya Dávid.