HÍREK  2023. március 22.      388
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újra Szabad szemmel

Tíz éve indult a KMO Fotóköre Horváth Péter Balázs Béla-díjas fotóművész vezetésével. Az új kiállítás május 10-ig tekinthető meg.

Újra Szabad szemmel
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Gajda Péter polgármester köszöntötte a kiállítókat és méltatta a kiváló kezdeményezést, majd Horváth Péter, a fotókör megteremtője árulta el, mit jelent a Szabad szemmel cím: „Nem jelent többet, mint, hogy próbálunk szabadulni a megszokástól, a rutintól, a közhelyektől. Ennek a szabadságnak ára van: le kell mondani sokszor az olcsó népszerűségről, a nyilvánvaló elismerésekről, de szerintem az az öröm, hogy itt jó képeket látunk, az kárpótolja az embereket ezért. Nem akarunk mindent egyformán látni, sokfélék vagyunk.”

A tárlatot megnyitó Bánkuti András fotóművész arról beszélt, mennyire fontos, hogy kivel beszéli meg az ember a képeket: „olyan embereket válasszanak, akik meg merik mondani, hogy nem jó a kép! Ha csak dicsérik önöket, abból semmit nem fognak tanulni.” Elmondta:  látszik a kiállításon, hogy ahány ember, annyiféle szempont, stílus, és mindegyik önálló. A Digitális Fotó Magazin főszerkesztője az alkotókkal egyenként mutatta be a képeket a közönségnek.

Csengery-Lengyel Tímea, Getto Márton, Hokker Edit, Horváth Péter, Káposztás Nikoletta, dr. Koskovics Zoltán, Kunyó Hajnalka, Kurcz Judit, dr. Németh Ferenc, Papp Gábor, Polyvás A. Béla, Pusztay Nikolett, Ravasz Balázs, Szántó Krisztina, Tarnai Levente, Varga János, Vámosi Ildikó és Vörös Dóra képeit május 10-ig láthatják az érdeklődők a KMO Előtér-galériájában.