HÍREK  2023. április 05.      435
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sporttal ünnepeltek az óvodások

Második alkalommal szervezett húsvéti Nyuszi-futást óvodásoknak a Kispesti Sportközpont szerda délelőtt a Tichy Lajos Sportcentrumba.

Sporttal ünnepeltek az óvodások
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Már hagyományosnak mondható a húsvét előtti gyereksportesemény, amelyet tavaly rendeztünk meg először. Az ötletet a decemberi Mikulás-futás adta. A decemberi és a mostani futás is nagyon népszerű, szeretik a gyerekek – mondta el lapunknak Lehoczki Zoltán a sportközpont intézményvezetője.

Vinczek György alpolgármester arról beszélt, hogy a téli és a mostani is jó alkalom arra, hogy ünnep és mozgás összekapcsolódjon, ez egy igazi tömegsportesemény, jót mozognak a szabadban a gyerekek, de a játékos tojáskereséssel már itt is rákészülnek az óvodai húsvéti ünnepre.

Nyolc óvodából (Bóbita, Hársfa, Zöld ágacska, Szivárvány, Arany, Gyöngykagyló és a Mézeskalács Karinthy utcai és Kelet utcai tagóvodája) összesen 270 gyerek vett részt a rendezvényen. Az ovisok egy kör futás után tojáskereső játékban vettek részt. A kisgyereket nevelőikkel együtt buszokkal szállították a létesítménybe és vissza az óvodába.