HÍREK  2023. április 18.      389
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újra kaphatnak támogatást az egyházak

A kispesti egyházak és a kerület vezetői találkoztak a mai Egyházi Fórumon.

Újra kaphatnak támogatást az egyházak
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Bevezetőjében Kispest polgármestere az egyházi vezetőkkel való rendszeres találkozás fontosságára hívta fel a figyelmet: érdemes közösen gondolkodnunk, dolgoznunk az itt élőkért – hangsúlyozta.

Az elmúlt időszak kapcsán Gajda Péter arról beszélt, úgy indult 2022, hogy nehéz év elé néz az önkormányzat, nem tud mit kezdeni az elszabadult energiaárakkal. Elmondta, szolgáltatásokat kellett visszafogni, a hivatal esetében is spórolt a kerület, a pénteki home office például még mindig tart. Végül a takarékosságnak, a kormányzati és a fővárosi támogatásoknak köszönhetően az idei évet már jobb kondíciókkal tudja abszolválni az önkormányzat. A szociális terület jelentős forrásbővítést kap, elindultak a közterületi munkák, kezdődnek az út- és járdafelújítások, megkezdődött az ellátás az egynapos sebészeten, és a korábban megszokott szolgáltatásokat ismét biztosítani tudja a kerület. Ezek közé tartozik a kerületi egyházak számára kiírt felújítási-fejlesztési támogatási pályázat, amely tavaly a nehézségek miatt elmaradt – fogalmazott a polgármester.

A fórumon bemutatkozott Kispest új alpolgármestere, Ternyák András, majd Vinczek György alpolgármester beszélt a szociális támogatásokról: az önkormányzat bővítette a jogosultsági határokat, mintegy 50 millió forinttal emelte az éves támogatási keretet.

Varga Attila alpolgármester kérte az egyházi vezetőket, jelezzék híveiknek, hogy a Közpark és a Kispesti Rendészeti Központ is főállásban tud alkalmazni dolgozókat.

A találkozó végén többek között az épületek körüli közlekedésbiztonság javításáról, köztisztasági kérdésekről, parkolási gondokról esett szó.