HÍREK  2023. május 02.      366
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tavaszköszöntő a Tündérkertben

Tavaszköszöntő rendezvényt tartottak a 9 éves Székelyország Tündérkertje látványparkban szombaton.

Tavaszköszöntő a Tündérkertben
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Bacsó András, a látványpark megálmodója nyitotta meg a rendezvényt, egyben megköszönte Gajda Péter polgármesternek, hogy Kispesten létrejöhetett a kert. Megköszönte dr. Hajdani Ilona közreműködését, a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete Kispest elnöke ugyanis a dél-pesti régióból évente 9-10 alkalommal ideérkező diákoknak mutatja be Erdély történetét a kertben.

Kispest polgármestere arról beszélt köszöntőjében, hogy szép álma volt Bacsó Andrásnak, hogy idevarázsolja Kispestre a kertet. Olyan ügy volt, amelynek megvalósításáról nem volt vita a képviselő-testületben annak idején. Tiszteletreméltó misszió, amit András vállalt, szívét-lelkét beleteszi a kertbe – fogalmazott Gajda Péter, hangsúlyozva: fontos, hogy a diákok itt a kertben megismerhetik Székelyföld kultúráját, gasztronómiáját, és élményekkel, információkkal távoznak.

A tavaszköszöntőn Laczkó Géza, a Gyergyói Hoki Klub egyik szponzora elmondta, az első bajnoki gyergyószentmiklósi jégkorongmérkőzés teljes bevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel, amely az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekeket karolja fel, támogatja. A rendezvényen részt vett az alapító, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is.

Székelyország Tündérkertjét 2015-ben avatták fel, a látványpark az önkormányzat támogatásával, civil összefogás keretében épült fel és működik.