HÍREK  2023. május 04.      404
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Emlékfákat fogadtak örökbe

Timár Hunor facsemetéjének elültetésével a többieknek is átadták azokat az emlékfákat, amelyeket az önkormányzat Fogadj örökbe egy fát gyermekednek! akciója keretében idén és a korábbi években igényeltek a szülők újszülött gyermekeiknek.

 

Emlékfákat fogadtak örökbe
A képre kattintva galéria nyílik. (22 kép)

Minden emlékfa mellé táblácska kerül a kisgyermek nevével, születési dátumával. Ez csupán egy aprócska gesztus, de azon kívül, hogy szép emlék a családoknak és a majd felnövő gyerekeknek, ezzel is zöldebbé válik a kerület. Bár a faültetéssel a családoknak nincsenek kötelezettségei, mert azok a gondozását a Közpark Kft. végzi a parkgondozással együtt, de sokan ki-kilátogatnak, vizet is visznek saját fájuknak – mondta Gajda Péter polgármester a ma délelőtti eseményen a KÖKI-vel szembeni közparkban. A polgármester elmondta azt is, hogy 2011 óta, nem saját ötletből, hanem a Wekerlén szervezett hasonló program mintájára, a Zöldprogram keretében kerül sor erre az eseményére évről-évre, így az elmúlt évek alatt csaknem 190 facsemetét ültettek ki már akispesti közterületekre.

Idén összesen 38 kisgyerek emlékfáját ülteti ki önkormányzati rendezvény keretében a Közpark Kft., ebből húsz ma, míg a többi ősszel kerül a helyére. Sajnos a koronavírus-járvány miatt 2019 óta nem volt faültetés az adott évben született kispesti gyerekek emlékére, ezt is idén pótoljuk – tudtuk meg Váradi Fekete Petrától, a program koordinátorától. 

Emlékfákat fogadtak örökbe
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)