HÍREK  2023. május 06.      646
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szűrőbusz Kispesten

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány szervezésében szűrőbusz érkezett Kispestre szombaton. A Nemzeti Egészségügyi Központ busza a Templom téren, a Kispesti Kaszinó mellett várta a kispestieket 10 és 16 óra között. Mindenkit megajándékoztak Béres-cseppel, az Életigenlők magazin aktuális számával.

Szűrőbusz Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adatai szerint Magyarországon a rákos megbetegedések gyakorisága meghaladja az uniós átlagot – mondta el lapunknak az eseményen Dr. Hegyi Gabriella, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány egyik kurátora. Éppen ezért fontos a prevenció, a megelőzés az ilyen és ehhez hasonló ingyenes rendezvényekkel. Nagyon büszke vagyok, hogy ismét el tudtuk hozni Kispestre ezt a kiváló csapatot, a tervek szerint ősszel is jövünk – tette hozzá Kispest díszpolgára.

Harmadik alkalommal szűrünk Kispesten, ezúttal szájüregi rákszűrést, valamint a bőrrákszűrést végzünk fogorvossal és bőrgyógyász szakorvossal. Egy ilyen napon, körülbelül 80-100 főt tudunk egészséges tempóban átengedni a szűréseinken. A területileg illetékes szakorvosi rendelőbe irányítjuk azokat a pácienseket, akiknél bármit találnak az orvosok – tájékoztatta lapunkat Vajda Márta, az alapítvány igazgatója. Április 29-én indult a program és június 3-án zárul, fővárosi és vidéki helyszíneken egyaránt végzünk szűréseket – tette hozzá az igazgató.

Vinczek György elmondta, az önkormányzat minden ilyen eseményt támogat, segít a lebonyolításban. Az alpolgármester felhívta a figyelmet a május 20-i Mozdulj meg! Egészségnapra, melyet a Tichy Lajos Sportcentrumban rendeznek az önkormányzat és a Kispesti Egészségügyi Intézet (KEI) támogatásával.