HÍREK  2023. május 16.      575
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújítás előtt a KöKi melletti kiserdő

A lehetséges teendőkről, erdészeti munkákról egyeztettek ma az önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei. Teknős Ferenc önkormányzati képviselő is részt vett a bejáráson. A terület az állam tulajdona, a zrt. kezeli, rendezése nem az önkormányzat feladata.

Megújítás előtt a KöKi melletti kiserdő
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Az önkormányzat jó partnere a Pilisi Parkerdőnek, együtt gondoljuk ki, milyen funkciója legyen a jövőben a 2019-ben rendbe tett területnek, hogy az erdő jelleget megtartva legyen parkszerű közterület, sporteszközökkel, sportpályával, futókörrel és hasonló kiegészítőkkel, kutyafuttatóval. Ez nem egy klasszikus parkként lett megálmodva, viszont a kispestiek inkább parkot szeretnének látni, a Pilisi Parkerdő pedig az erdő szabályai szerint, az erdő életét figyelembe véve kezeli a területet – tájékoztatta lapunkat a mai bejáráson Varga Attila alpolgármester, hangsúlyozva, hogy a por, a zajszennyezés és a károsanyag-kibocsátás szempontjából nagyon hasznos, hogy itt van az erdő, mert a ritkásabb növényzetű park kevésbé tudja ezt a funkciót ellátni.

Rittling Istvántól, a Pilisi Parkerdő budapesti erdészetvezetője elmondta: a 2019-es területrendezés, favágás és -telepítés után mára az erdőterület megint alkalmas arra, hogy a lakótelep és a gyorsforgalmi ütközött válaszfalat képezzen, megvédje a zajtól a lakóterületet.