HÍREK  2023. május 24.      417
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kihívás napi mozgás a Segítő Kéznél

Ismét mozgásra hívták az időseket a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat (SKKGSZ) Wekerlei Szakmai Egységében.

Kihívás napi mozgás a Segítő Kéznél
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Előbb Balázs Piroska igazgató, majd Ternyák András alpolgármester köszöntötte az SKKGSZ gondozási egységeiből érkezett ellátottakat a Kihívás Napja alkalmából rendezett eseményen. A nap kapcsán a közösségi szellem erősítését és a jó kedvet emelte ki az alpolgármester, és jó erőt, valamint egészséget kívánt mindenkinek.

A folytatásban Nick Árpád erőművész vezetésével 15 perces aktív, pulzusnövelő mozgás következett ellátottaknak, dolgozóknak és vendégeknek, amelynek zárásaként egy vasrudat is meghajlított a 70 éves erőemelő. Végül Sági Judit vezetésével az Orhesztika tánccsoport tartott zenés bemutatót.

Balázs Piroska lapunknak elmondta: tavaly a járványveszély miatt csak kiscsoportokban tartották meg a programot, a rövid, életkorhoz igazodó gyakorlatokat a klubvezetők állították össze, figyelembe véve az ellátottak életkorát, testi adottságát és egészségi állapotát. Idén végre újra együtt tarhatták meg a Kihívás Napját, az idősklubokból mintegy hetvenen jöttek el a wekerlei létesítménybe, és akik nem tudtak részt venni, a klubokban mozogtak 15 percet.

Az 1982-ben Kanadából indult Kihívás Napjának (Challenge Day) központi eleme a közösen végzett negyedórás mozgás, hogy kedvet csináljon az egészséges életmódhoz, megszerettesse a mozgást, és újabb alkalmat teremtsen közösségi együttlétre.