HÍREK  2023. május 26.      427
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

40 éves lett a Bóbita ovi

Kicsik és nagyok, régi és új óvodások ünnepelték a születésnapot az intézmény udvarán.

40 éves lett a Bóbita ovi
A képre kattintva galéria nyílik. (27 kép)

Miért is fontos nekünk, kispestieknek az óvodák sorában a Bóbita óvoda – tette fel a kérdést ünnepi beszédében Gajda Péter polgármester, aki nem késlekedett a válasszal sem. Több ezer gyerek nevelkedett itt a Kispesti Bóbita Óvodában, és sok-sok internetes bejegyzés is jelzi, hogy mind a mai napig szívesen emlékeznek az itt töltött évekre, sőt sokan ugyanebbe az óvodába hozzák gyermekeiket is. Ebben az „Örökös Zöld Óvoda” címet viselő intézményben a nevelés középpontjában a környezetvédelem, a környezettudatos élet áll.

A városvezetés elismeri az óvodapedagógusok és az intézményekben dolgozók áldozatos munkáját, ezért az önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi üléseinek egyikén elfogadta, hogy a kerületi óvodákban dolgozók bruttó 25 ezer forint kispesti pótlékban részesülnek szeptembertől.  

Benkőné Sipos Erika óvodavezető, aki 9 éve irányítja az óvoda munkáját, visszaemlékezésében arról beszélt, hogy bár napra nem most van az intézmény igazi születésnapja, hiszen 1982 szeptemberében adták át az óvodát, de az ünneplésnek most, az ide gyermeknapi programok keretében találták méltó helyet. Beszédében felelevenítette az elődöket, akikre büszkék lehetnek, hiszen nekik köszönhető az óvodára most jellemző sajátos arculat, nevelési elv. Benkőné Sipos Erika köszönetet mondott „csapatának”, amely tagjai folyamatosan átsegítették a nehézségeken, és „haladnak tovább a közös úton” – hangsúlyozta.

Külön köszöntötték az óvoda két óvodapedagógusát, Leiner Tündét és Nagy Andreát, akik itt kezdték hivatásuk gyakorlását, ez az első és várhatóan az utolsó munkahelyük.

A folytatásban volt és jelenlegi „bóbitások”, a Vass iskolások, illetve az óvodapedagógusok kedveskedtek ünnepi műsorral a jelenlévőknek.

Az önkormányzat ajándékait, tortákat és kicsi „futókerékpárokat” a polgármestertől vehették át az óvodai csoportok.